Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

ÖSYM geri adım attı: Sınav yerleri yeniden değişti

EĞİTİM

ÖSYM tarafından, Diyarbakır’daki YKS adaylarının sınav giriş yerlerinin ikamet ettikleri ilin dışına verilmesine yönelik gelen yoğun tepkilerin ardından ÖSYM kısmen geri adım attı. ÖSYM, adaylara gönderdiği SMS ile sınav giriş yerlerinin değiştiğini bildirerek, güncel sınava giriş belgesinin yeniden alınmasını istedi. Öte yandan YKS adaylarının bazılarının sınav giriş yerinin Diyarbakır merkez ve ilçelerine verildiği bazılarınınki ise yine Diyarbakır dışında olduğu öğrenildi.

ÖSYM tarafından, diyarbakır’daki YKS adaylarının sınav giriş yerlerinin ikamet ettikleri ilin dışına verilmesine yönelik gelen yoğun tepkilerin ardından ÖSYM kısmen geri adım attı. Kentteki öğrencileri daha önce Siirt, Sivas, Kayseri, Ankara, İstanbul, Bingöl, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde sınava girmesine karar veren ÖSYM, bugün adaylara gönderdiği SMS ile sınav giriş yerlerinin değiştiğini bildirdi. Güncel sınava giriş belgesini yeniden alan YKS adaylarının bazılarının sınav giriş yerinin Diyarbakır merkez ve ilçelerine verildiği bazılarınınki ise yine Diyarbakır dışında olduğu öğrenildi.

ÖSYM tarafından 17-18 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların sınav giriş yerleri geçen hafta erişime açılmıştı.  Ancak, Diyarbakır’daki YKS öğrencilerinin sınav giriş yerlerinin ikametleri dışındaki başka illere atandığı ortaya çıkmıştı. Yaşanan durum nedeniyle öğrencilerin tepki gösterdiği ÖSYM ise, deprem bölgesinde sınav başvurularındaki artışla birlikte bölgedeki bina kapasitesinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığı için bazı adayların ikametleri dışındaki sınav merkezlerine atandığını açıklayarak, depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurmuştu.   Mağdur olan adayların tepkisinin ardından CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Eğitim Sen,  Diyarbakır Barosu ve bazı STK’lar yaşananlara tepki göstererek, ÖSYM’nin söz konusu kararından vazgeçerek tercih yerlerinin yeniden belirlenmesini istemişti.   Konuya ilişkin AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman da, YKS’ye müracaat sayısının kentteki sınav salon kapasitesinin üç katına çıktığı için ÖSYM’nin böyle bir karara aldığını açıklamıştı.

ÖSYM tarafından, Diyarbakır’daki YKS adaylarının sınav giriş yerlerinin ikamet ettikleri ilin dışına verilmesine yönelik gelen bu yoğun tepkilerin ardından ÖSYM, YKS adaylarına bugün gönderdiği SMS ile kısmen de olsa geri adım attığı öğrenildi. Kentteki öğrencileri daha önce Siirt, Sivas, Kayseri, Ankara, İstanbul, Bingöl, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde sınava girmesine karar veren ÖSYM, bugün adayların telefonlarına gönderdiği SMS ile sınav giriş yerlerinin değiştiğini bildirerek, adayların güncel sınava belgesinin yeniden almalarını istedi.

ÖSYM Başkanlığı tarafından YKS’ye girecek adaylara gönderilen kısa mesajda (SMS), “Sayın Adayımız, 2023-YKS için sınava gireceğiniz bina değişmiştir. Güncel Sınava Giriş Belgenizi ais.osym.gov.tr üzerinden tekrar almanız gerekmektedir” bildirisine yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.