Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

MEB'den büyük karar

EĞİTİM

MEB’den son dakika kararı. Öğrenciler bu karara çok sevinecek. Okullarda ders saati düşüyor okul günleri de değişiyor. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenleri bu karar yakından ilgilendiriyor.

MEB büyük değişikliği duyurdu. Okullarda ders saatleri ve okul günleri değişiyor. Artık haftada 4 gün tatil 3 gün ders olacak. MEB eğitimde Finlandiya modeline geçiyor. Karar az önce açıklandı. Bu haber öğrencileri sevinçten uçuracak. Ayrıca MEB’den Mayıs ayının 3. Tatil müjdesi de geldi. İşte İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenleri çok yakından ilgilendiren yeni eğitim kararları…Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararlarla öğrencileri sevinçten havalara uçuracak. Eğitim sisteminde resmen reform yapılıyor. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin tamamını kapsayan karar resmi açıklama ile duyuruldu Okullarda ders saatleri azalıyor, okul günleri sil baştan değişiyor. Bu karara öğrencilerle beraber öğretmenler de çok sevinecek.

TÜRKİYE EĞİTİMDE REFORM YAPACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, seçim sonrasında eğitimde büyük reform yapmaya hazırlanıyor. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine ve öğretmenlere bayram ettirecek bir uygulama gündemde. MEB, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de okullarda ders süresini azaltma tatil günlerini arttırma yoluna gitme kararı aldı. Yani artık okullarda dersler daha kısa olacak. Özellikle Finlandiya gibi ülkelerde uygulanmaya başlanan ders süresinin azaltılması kararı MEB’e de mantıklı geldi.

Şu anda bir çok Avrupa ülkesinde de bu eğitim modeli kullanılıyor. Bu eğitim modelinde aynı zamanda haftada 3 gün okul 4 gün tatil var. Avrupa’nın bir çok ülkesinin geçtiği bu sistem üzerinde Türkiye’nin de durduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında yapacağı değerlendirme toplantılarında bu eğitim sistemi üzerinde duracak ve karar yeni eğitim öğretim yılı öncesinde açıklanacak.

MEB'DEN 3. TATİL KARARI GELDİ

Diğer yandan öğrenciler bu büyük müjdeyi Beklerken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan mayıs ayı için erken Müjde geldi. Mayıs ayında peş peşe tatil kararları ile sevinen öğrencilere bir tatil müjdesi daha var. Mayıs ayının son haftası da tatilde bitecek. Geçtiğimiz cuma gününün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasından dolayı 3 günlük tatil yapan öğrenciler Mayıs ayının son haftasında da okula gitmeyecek. Çünkü 28 Mayıs seçimlerinden bir gün sonra okullar yine tatil olacak. Bu durumda da öğrenciler 3 günlük tatil yapmış olacak. 29 Mayıs Pazartesi günü seçim nedeniyle okullarda eğitim öğretim yok.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.