Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

''Malatya'da eğitime çok güzel bir destek var''

EĞİTİM

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir başkanlığında, Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile sektör iş birliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşma Özdemir, Malatya'ya geldiği günden beri eğitime çok büyük bir destek verildiğini söyledi.

3 aydır Malatya'da görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir göreve geldiği günden beri Malatya’da eğitime güzel bir desteğin olduğunu vurguladı. Eğitime katkıda bulunan herkese teşekkür eden Özdemir, “Geçen hafta sonu Konya’da idik. Sayın Bakanımız tarım ile ilgili orada birçok atılımların bilgisini ve haberini verdi bizlere. Özellikle sizlerin destekleriyle ben şuna da inanıyorum biz Malatya olarak tarım konusunda farkımızı fark ettireceğiz. Konya ve Gaziantep’te yapılan protokollerle beraber okullarımızdaki öğrenci sayılarının artırılması, bununla birlikte sahadaki istihdam oranlarımızın artırılması için bir çaba var.  Biliyorsunuz ki artık Koronavirüs salgınından sonra dünya genelini bekleyen tarımsal bir kriz var.

Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak şuan tarımda sadece yüzde 16’lık bir istihdamı sağlayabiliyoruz. Çünkü geçen senelere göre 257 bin kişi sektörden azalmış durumda. Bunun tabi ki en büyük etliklerinden biri de köylerden şehirlere yapılan göçler. Göçlerin en büyük nedenlerinden biri de eğitim-öğretim olmadığı denildiği için yapılıyordu, ekonomik alanda da göçler başlamıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda köylerimizdeki okullarımızı açarak en azından tarıma katkıda bulunmak adına, eğitim adına bunu yapacağız. Ve inanıyorum ki sizlerle beraber tarım sektöründe de meslek liselerinde de çok güzel yollar kat edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mesleki eğitimde yaparak ve uygulayarak öğrenmenin esas olduğunu vurgulayan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şükrü Doğan, “Tarım ve hayvancılığın haliyle gıdanın üretimden başlayıp insanlara ulaşıncaya kadar her aşamada alında yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Tamda bu aşamada okullarımıza verilen tarımsal eğitim ortaya çıkmıştır. Mesleki eğitimde uygulayarak ve yaparak öğrenme esastır ve kalıcıdır. Bu bilinçle okulumuzda uygulamaları eğitimlere ağırlık vermekteyiz.

Tarım, gıda ya da hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği gibi alanlarda okullarımızın laboratuvarlarını ve sahalarının dört dörtlük olması beklenemez. İşte tam da bu aşamada bizler de öğrencilerimizin bu eksiklerini gidermek için öğrencilerimizi sizlerin yöneticisi veya sahibi olduğunuz işletmelerde mesleki eğitim almaları adına göndermekteyiz. Bu tür istişare toplantıları ile sizlerden gelecek istekler ve öneriler bizler için çok önemli olmaktadır. Eğitimde sektörün tüm paydaşların ortak hareket ettiği karşılıklı yardımlaşma ve ortak akılla yürütülecek bir eğitim sisteminin başarıya ulaşacağını inanmaktayız. Bu nedenle sektör ile kurumumuz arasında yapılacak işbirliği ve protokolleri önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.