Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır Üniversitesi mi kuruluyor?

EĞİTİM

Diyarbakır'a yeni bir vakıf üniversitesi geliyor! Dicle Nehri kenarındaki eski öğrenim alanında kurulacak olan 'Diyarbakır Üniversitesi' için adım atıldı. Kentin eğitim potansiyeline büyük katkı sağlayacağına inanılıyor.

Rudaw'da yer alan bir habere göre Diyarbakır'da, bir vakıf üniversitesinin kurulması çabalarının hız kazandığı aktarılıyor. Dicle Nehri'nin kıyısında bulunan eski içki fabrikasının yerine inşa edilmesi planlanan bu üniversite, "Diyarbakır Üniversitesi" adını taşıyacak ve bu amaçla Durmaz ve Ay aileleri tarafından bir vakıf kurulmuş.

Dicle Üniversitesi'nin yanı sıra Diyarbakır'a bir vakıf üniversitesi kurulması amacıyla çalışmalar yürütüldüğü ve girişimlerde bulunulduğu belirtiliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın kentteki ziyaretinde, 1932 yılında kurulmuş ve 2007 yılında kapatılmış olan eski içki fabrikasının yerine inşa edilmesi planlanan "Diyarbakır Üniversitesi" için destek sözü verdiği ifade edildi.

Medya kaynaklarına göre, Durmaz ve Ay aileleri vakıf üniversitesi kurma çabalarını sürdürerek bir vakıf kurmuşlar. Bir yıllık çalışmaların ardından DurmazAy Vakfı'nın resmi olarak kurulduğu belirtildi.

Yılmaz'ın iş insanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, vakıf yöneticilerine Diyarbakır gibi bir kentte böyle bir üniversitenin henüz kurulmamış olmasının ayıp olduğunu söylediği aktarılıyor.

Vakfın ilk toplantısı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile gerçekleştirildiği aktarılırken . Ensarioğlu, toplantıya dair Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Diyarbakır'da kurulacak olan Mezopotamya Diyarbakır Vakıf Üniversitesi'nin ilk toplantısını gerçekleştirdik. Hayırlara vesile olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

2013 yılında Diyarbakır'a "Selahaddin Eyyubi Vakıf Üniversitesi" kurulmuş ancak bu üniversite, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından 23 Temmuz 2016'da yayımlanan bir kararname ile kapatılmıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.