Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Başarının Basamakları

EĞİTİM

Hepimiz bir işi veya bir dersi yaparken enerjimizi nereye doğru harcayacağımız konusunda kararsız kalırız. Günün sonunda az enerji harcamış olsak da kendimizi yorgun ve hala bir şeylerin bitmediğine dair bir hisse kapılırız. Peki planlı nasıl çalışırız? Bir işi yaparken daha verimli nasıl odaklanırız? İşte detayları...

Gün içerisinde birden falza işle meşgul oluyoruz. Ama gün sonunda hala yapmadığımız işlerimiz olduğunu hissediyoruz. Ya da işimizin başına geçtüğümizde enerjimizi kaybetmiş oluyoruz. Neyin nerde eksik olduğunu bu yazımızda keşfedeceksiniz. O zaman ne duruyoruz hep beraber adım adım daha verimli çalışma prensiplerini öğrenmeye başlayalım.

Size altın niteliğinde birkaç tavsiye verelim...

Öncelikle unutmayın her 10 işten 2 tanesi muhakkak önemlidir. 

Her gün 3 saat derinlemesine çalışın. Öyle hemen yarım saat sonra molaya çıkmayın. Derinlemesine 3 saat çalışın sonra mola verin. Ama kısa molalar. Bu sizin için daha verimli olacaktır.

Kolay işlerinizi bri arada yapın. Yani yapabileceğiniz basit ve sizi yormayan işlerinizi bir arada yapın. Bu size hem vakit kazandıracak hem de yaparken sıkılmayacaksınız.

Odaklanarak çalışın. Dikkatinizi yapacağınız işe verin. Etrafınızda odak noktanızdan saptıracak detayları kaldırın.

Tek seferde tek işe odaklan ve yapmaya çalış. Yukarıda basit işleri bir arada yaparsanız dedğimiz gibi zor işlere daha çabuk odaklanabilirsiniz.

Bazı işlerinizi devredin. İllaki işi yaparken bir yerde tıkanacaksınız. Ya da acil bir işiniz çıkacak. İşlerinizi birilerine devredin. Ama bütün işlerinizi değil tabiki...

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.