Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Zelensky sığınaktan dünyaya seslendi: Bir filmin içinde değilim

DÜNYA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, CNN International'a Kiev'de sığınaktan özel bir röportaj verdi. Yaptığı röportajda dünyaya seslendi. İşte ayrıntılar...

"Durum çok ciddi, bir filmin içinde değilim" diyen Zelenskiy, "Simgesel olan ben değilim. Ukrayna'nın simgesel olduğunu düşünüyorum. Ukrayna Avrupa'nın kalbidir ve şimdilerde inanıyorum ki Avrupa, Ukrayna'yı dünya için özel bir şey olarak görüyor. Bu nedenle dünya bu özel şeyi kaybedemez" ifadelerini kullandı.
Barış görüşmelerine ilişkin konuşan Zelenskiy, "Duruma ilişkin konuşmaya başlama kararı aldılar. Gerçekten ben de istiyordum ve onları teşvik ettim, yapmalısınız, her şeyden önce herkes savaşmayı durdurmak ve beş, altı gün öncesindeki noktaya dönmek zorunda. Yapabileceğiniz temel şeyler olduğunu düşünüyorum ve bu çok önemli bir nokta. Bunları yaparsanız ve taraflar hazırsa, bu demektir ki barışa hazırlar. Eğer hazır değilseniz, bu zamanı boşa harcıyorsunuz demektir" dedi.
CNN muhabiri Matthew Chance'in "Zamanınızı boşa harcadığınızı ya da onların hazır olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna ise Zelenskiy, "Göreceğiz" yanıtını verdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.