Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'dan istifa açıklaması

DÜNYA

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yaptığı açıklamada, görevi en geç 7 Şubat'ta bırakacağını belirterek "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum" dedi.

Yeni Zelanda'nın en genç kadın başbakanı görevini bırakmaya hazırlanıyor. Düzenlenen basın toplantısında konuşan 42 yaşındaki siyasetçi, bu yıl Ekim ayında yapılacak seçimlere de katılmayacağını söyledi. Ardern, İşçi Partisi liderliğinden de ayrılacağını söyledi.

"ÜLKEYE KRİZ ZAMANINDA LİDERLİK ETMEK BAŞKA BİR ŞEY"

Son dönemde bu konu üzerine düşündüğünü belirten ve "sadece bir yıl değil, bir dönem daha hazırlanmanın bir yolunu bulmayı ümit ettiğini" kaydeden Ardern, ancak bunu başaramadığını söyledi. Ardern ayrıca, "Ülkenize barış zamanında liderlik etmek bir şey, kriz sırasında onlara liderlik etmek başka bir şey" ifadelerini kullandı.

"ARTIK YETERLİ DEĞİLİM"

Mesleğin gerekliliklerinin farkında olduğunu kaydeden Ardern, "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem, Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum." dedi. Ardern, Ekim 2017'de 37 yaşında başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı unvanını almıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.