Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ukrayna'dan geri adım geldi: 16 Şubat saldırı günü olacak

DÜNYA

Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podoliak, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'nin "16 Şubat saldırı günü olacak" demesinin gerçek anlamda değil, ironi olarak söylendiğini ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin danışmanı, cumhurbaşkanının Pazartesi gecesi Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "16 Şubat saldırı günü olacak" açıklamasını geri aldı.

CNN'e göre, cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podoliak, saldırının Çarşamba günü olacağını söylediğinde Zelensky'nin gerçekçi olmadığını ironik amacıyla söylediğini bildirildi.

Zelensky'nin sözcüsü Sergii Nykyforov'a göre, yaptığı açıklama başka yerlerde basında yer alan tarihlere atıfta bulunuyor. Nykyforov, NBC News'e verdiği demeçte "Başkan medya tarafından yayılan bir tarihe atıfta bulundu" dedi ve o gün saldırı olacağı iddialarını reddetti.

Cumhurbaşkanı olmadan önce bir komedyen olan Zelensky, dün halka sesleniş konuşmasında saldırı olacağı iddia edilen 16 Şubat'ı ulusal birlik günü ilan etmişti.

Açıklamaya göre kararname "Ukrayna toplumunun konsolidasyonunu güçlendirmeye, artan tehditler ve propagandanın kamu bilinci üzerindeki psikolojik baskı karşısında direncini güçlendirmeye" hizmet edecek

Birkaç Batılı haber kuruluşu geçen hafta, Washington'un Putin'in işgal emri vermesi durumunda Rus kuvvetlerinin hazır olacağına inandığını bildirdi. Buna rağmen, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Kiev'in önümüzdeki günlerde tam ölçekli bir Rus işgali riski görmediğini belirtti. Ayrıca, ülke içinde istikrarsızlığa yol açabileceğinden, tahmini tarih ve iddiaların faydalı olmadığını da vurguladı.

Zelensky 12 Şubat Cumartesi günü "Daha önce de söylediğim gibi her gün olabilir. Düşmanlarımızın dostu ülkemizdeki paniktir ve tüm bunlar sadece paniğe neden olur. Bu nedenle bu tarihleri doğru bulmuyorum" demişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.