Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ukrayna'da savaşacak gönüllü askerlere günlük iki bin dolar verilecek

DÜNYA

Ukrayna yönetimi kesenin ağzını açtı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin onuncu gününde, Kiev yönetiminden flaş bir adım geldi. Rus işgaline karşı direnmeyi sürdüren Ukrayna, paralı asker arıyor. İşte detaylar...

Yabancı paralı askerlere yeni yabancı lejyonunun bir parçası olarak Rus birliklerine karşı savaşmaları için günde 2 bin dolar (28 bin TL) teklif ediliyor. İngiltere, Avrupa ve ABD'de Rus işgali şiddetlenirken deneyimli askerlerin savaşa katılmasını isteyen internet reklamları görünmeye başladı. The Times'a göre, Silent Professionals adlı işe alım firması, günde 1.000-2.000 dolar arasında bir sözleşme artı ikramiye teklif ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerini püskürtmeye yardım etmesi için yabancı askerleri çağırdı. Ukraynalı yetkililer, vize şartlarının kaldırılmasının ardından 16 bin kadar askerin başvuru yaptığını iddia etti. Silent Professionals şunları söyledi: “İşveren ABD merkezli bir şirket. Hem erkek hem de kadın adaylar başvurabilir. Bu görev için yalnızca, Avrupa'nın bu bölgesinde en az 5 yıllık askeri deneyime sahip adaylar dikkate alınacaktır. Ukrayna halkı sadece Ukrayna için değil, tüm Avrupa için özgürlük ve demokrasi için savaşıyor. İnsanlar bu mücadeleyi desteklemek isterse, bunu yapmaları için onları desteklerim." Ukrayna Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov'a göre, yabancı asker tugayına yaklaşık 200 Hırvat katıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.