Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Savaşın ayak sesleri! 1 milyon Ukraynalı göçmen bekleniyor

DÜNYA

Son dakika haberlere göre, Ukrayna ordudaki asker sayısını 100 bin daha artıracağını açıkladı, cephe hattından ABD'li ve İngilizleri gösteren fotoğraflar servis ediliyor. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği ise günün açıklamasını sosyal medya üstünden paylaştı. İngiliz The Times gazetesi ise, hangi ülkenin kaç Ukraynalı mülteciye hazırlık yaptığını yazdı.

Rusya ve ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bir kez daha kozlarını paylaşmasının ardından, gözler iki ülkenin dışişleri bakanlarının yapacağı görüşmeye çevrildi. The Washington Post, ABD Dışişleri Antony Blinken'ın BM'deki gerilimin ardından Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bugün bir kez daha diplomasiyi deneyeceğini bildiriyor. ABD ve Rusya'nın bir numaralı diplomatlarının randevusu, tarafların birbirine sert suçlamalar yöneltmesinden saatler sonra gerçekleşecek.

ABD Başkanı Joe Biden halihazırda 100 bin askerini Ukrayna çevresinde bekleten Rusya'nın yığınağa devam etmesi nedeniyle Washington'ın her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtiyor.

YAPTIRIM YANITI FACEBOOK'TAN

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden dikkat çeken bir Facebook mesajı paylaşıldı. Mesajda, ABD ve müttefiklerinin yaptırım tehditlerine karşın Moskova'nın geri adım atmayacağı açık şekilde dile getirilip "Gerginliği körükleyen Moskova değil Washington. ABD'nin yaptırım tehditlerini dinlerken geri çekilmeyeceğiz" denildi.

Facebook mesajında sözü edilen yaptırımların bu hafta içinde netleşmesi bekleniyor. Senato'da hafta içinde gündeme gelmesi beklenen yaptırım paketinde, Rusya'nın uluslararası SWIFT sisteminden çıkarılması da var.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.