Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Rusya-Ukrayna savaşında sıcak gelişme...

DÜNYA

Günlerdir gerilimin hızla tırmandığı Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Putin, 'Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek' dedi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı 'Rus işgali başladı' dedi. Putin'in açıklamalarından sonra Kiev'de siren sesleri duyulurken halk kenti terk etmeye çalışıyor. Kremlin ise az önce yaptığı açıklamada ''Operasyon suresini Putin belirleyecek, işgal yok'ifadesine yer verdi. İşte bölgeden dakika dakika gelişmeler...

Rusya-Ukrayna savaşı Rusya Devlet Başkanı Putin'in sabah saatlerinde orduya verdiği emir ile başladı. Başkent Kiev başta olmak üzere Ukrayna'daki pek çok bölge saldırıların hedefi oldu. Ukrayna ordusu Rus tanklarının sınır geçtiğini açıklarken başta ABD olmak üzere dünyadan Rusya'ya tepki yağdı. Orduya 'düşmana maksimum zararı verin' emri veren Ukrayna lideri Zelenski halka da direniş çağrısında bulundu. İşte Çatışma haberlerinin geldiği bölgeden dakika dakika son gelişmeler...

14.32: Ukrayna'nın Karadeniz liman kenti Odessa yakınlarındaki bir askeri üsse düzenlenen hava saldırısında 18 kişi hayatını kaybetti.

14.06: 'Hiç kimse Ukrayna'nın işgal edilmesinden söz etmiyor' diyen Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Putin, Ukrayna'dan ne beklediğini ortaya koydu, tarafsız statüsünü devam ettirmesini ve saldırı silahları konuşlandırmamasını istiyor' dedi.

Peskov sözlerine şöyle devam etti;

'İşgal ifadesi kabul edilemez, bizim istediğimiz Ukrayna'nın özgürleşmesi, Nazileri temizlemesi, operasyonumuz bu hedefleri başarmayı amaçlıyor.'

14.03: Rus Sputnik'te yer alan habere göre, Ukrayna füze saldırısı Azak Denizi'ndeki 2 Rus sivil kargo gemisini vurdu. Ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor.

13.57: Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine Cuma günü NATO zirvesi düzenlenecek. Zirve video konferans şeklinde gerçekleştirilecek.

13.47: NATO elçileri, Ukrayna ve Rusya yakınlarındaki doğu kanadında hava, kara ve deniz kuvvetlerini güçlendirmeyi kabul etti.

13.44: Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'mümkün olan en kısa sürede NATO zirvesi yapılsın' çağrısında bulundu.

13.30: Moldova, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini gerekçe göstererek hava sahasını kapattığını söyledi

13:25 Ukrayna ordusundan yeni açıklama: İkinci füze saldırısı başladı.

13.18: Moldova, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini gerekçe göstererek hava sahasını kapattığını söyledi.

13:15 Kiev'de yeni bir patlama sesi duyuldu. CNN Türk yayınına katılan iş insanı Egemen Coşkun, Kiev'de yaşanan patlamayı anlattı. Coşkun, "Çok yakındaydım, sıçradım. Arkadaşlarım hemen 'eve gel' diye mesaj attılar. Bu kadar yakından hiç bomba sesi gelmemişti. Bu yayından sonra bağlanamayacağım. İnsanlar marketlerde son alışverişlerini yapıp çıkıyorlar. Bankamatiklerde kuyruklar var, sabah 5'ten beri marketler doluydu. Marketler de boşalmış durumda, alacak bir ürün de kalmadı. Biz Kiev merkezdeyiz şu an, aldığımız ürünler 2-3 gün boyunca bize yeter diye düşünüyoruz. Yollarda trafik de var."

12:59 İngiltere Başbakanı, Ukrayna'daki 'felaket' konusunda NATO liderlerinin acil toplantıya çağırdı

12:55 Rusya’nın sınır bölgelerinde eğitime ara verildi

12:54 Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser Almanya'nın siber saldırılar konusunda önlem aldığını belirterek, "Güvenlik yetkilileri, herhangi bir siber saldırıyı önlemek için koruyucu önlemleri artırdı ve ilgili kurumların farkındalığını artırdı" dedi.

12:50 Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, 40'tan fazla Ukrayna askerinin öldüğünü ve  onlarca yaralı olduğunu duyurdu.

Zelenski'nin yardımcısı 40'tan fazla Ukraynalı asker ve yaklaşık 10 sivilin öldüğünü doğruladı

12:48 Zelenski: Rusya ile tüm diplomatik ilişkimizi kestik

12:45 Rus Ordusu'ndan yapılan açıklamada, 'Ukraynalı sivillerinin korkacak hiçbir şeyi olmadığı' söylendi

12:40 Almanya, Ukrayna'dan Polonya'ya mülteci akını olması durumunda yardımcı olacağını açıkladı

12.03: Belarus lideri Lukashenko, Ukrayna'daki 'tam ölçekli çatışmanın' müzakerelerle önlenebileceğini söyledi.

11.54: Litvanya Cumhurbaşkanı Olağanüstü Hal Bildirgesini İmzaladı

11.50: Ukrayna ülkenin doğusunda 50 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etti. Açıklamada 6 tane de Rus uçağının düşürüldüğü bilgisine yer verildi.

Silahlı Kuvvetler Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 'Shchastya kontrol altında. 50 Rus işgalci öldürüldü. Kramatorsk bölgesinde bir Rus uçağı daha imha edildi. Bununla birlikte imha edilen uçak sayısı altıya yükseldi' denildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.