Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Putin: Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz

DÜNYA

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 21'nci gününde devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, “Ukrayna'ya özel operasyon başlatmaktan başka seçeneğimiz yoktu” derken “Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Bizim için kilit konular doğu Ukrayna halkının güvenliği ve Ukrayna'nın silahsızlandırılması” derken, “ABD, Ukraynalı yetkililerin pozisyonlarını belirlemede nihai rol oynuyor” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukrayna ile gerçekleştirilen görüşmelerin zorlu geçtiğini ancak uzlaşıya varılması için umut olduğunu söyledi.

'UKRAYNA'YI İŞGAL ETMEK İSTEMİYORUZ'

Putin, “Ukrayna'ya özel operasyon başlatmaktan başka seçeneğimiz yoktu” derken “Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz” diye konuştu.

“Ukrayna'daki özel operasyon plana göre ilerliyor” diyen Vladimir Putin, “Ordumuz Ukrayna'nın Kırım'a ve Donbas'a saldırma planlarını engelledi” ifadelerini kullandı.

Görüşmeler için hazır olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı, operasyonun tüm hedeflerine ulaşılacağını dile getirdi.

Putin, "Yaptırımlar tüm dünya ekonomisine önemli zararlar verdi, dünyada gıdayla ilgili sorunlar yaşanacak" şeklinde konuştu. 

Vladimir Putin, “Yeni gerçekler, ekonomimizde yapısal değişiklikler gerektirecek. Bunlar kolay olmayacak, daha yüksek enflasyon ve işsizliğe yol açacaklar” dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.