Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Portekiz’de Katolik Kilisesi’ne ilişkin tecavüz raporu

DÜNYA

Portekiz’de yayınlanan bir rapora göre, Katolik Kilisesi’nde son 70 yılda 4 bin 815 çocuk tecavüze uğradı.

Portekiz’de bağımsız uzmanlar tarafından bir rapor yayınlandı. Bir yıllık çalışmanın ardından hazırlanan rapor, 6 kişilik heyet tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.

Rapora göre, 1950’den bu yana Katolik Kilisesi’nde çalışanların en az 4 bin 815 çocuğa tecavüz ettiği ortaya çıktı. Raporda, tecavüze uğrayan 512 kişinin, uzman heyetle temasa geçtiği aktarıldı.

Kamuoyuna açıklanmayan ancak raporun ek kısmında yer alan gizli bölümünde ise tecavüz faili kilise çalışanlarının kimlik bilgilerine de yer verildiği belirtilirken, bu bölümün sadece Portekiz Piskoposlar Birliği ile polise gönderildiği aktarıldı.

Faillerin yüzde 77’si rahip

Tecavüz faillerinin yüzde 77’sinin rahip olduğu kaydedilen raporda diğerlerinin ise kiliselerde görevli olanlardan oluştuğu ifade edildi. Raporda, kendilerine doğrudan gelip konuşanların yüzde 48’inin ilk kez uğradıkları tecavüzü dile getirenler oluştururken, bunlar içerisinde yüzde 47’sinin kadın, geri kalanını ise erkek olduğu aktarıldı.

Raporda ihbar edilen suçların önemli bir kısmının zaman aşımına uğradığı, bunlar içinden 25’inin doğrudan savcılığa iletildiği bildirildi.

Son yıllarda kiliselerdeki tecavüz suçlarına ilişkin Almanya, Fransa, İrlanda, Avustralya ve Hollanda'da kapsamlı raporlar hazırlandı.

Avustralya ve Hollanda'da kapsamlı raporlar hazırlandı.

Kaynak: Euronews 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.