Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Paris'te Seine Nehri'nde mahsur kalan beyaz balina...

DÜNYA

BBC'nin 4'ünde (yerel saat) bildirdiğine göre, Fransa'daki Seine Nehri'nde, çoğunlukla Arktik Okyanusu'nda yaşayan bir beluga (beyaz balina) bulundu.

Raporlara göre, balina ilk olarak 2'sinde Seine'de görüldü ve şu anda başkent Paris'in 70 kilometre kuzeybatısındaki Vernon savak kapısının yakınında kalıyor.

Kurtarma ekipleri, beluga'nın durumunu izlemek için Seine üzerinde bir drone uçuruyor ve balinanın o gün çok az hareket gösterdiği söyleniyor.

Uzmanlar, beluga'nın neden habitatından çok uzakta Seine'ye geldiğini henüz çözemediler. Ancak, Eure'deki Fransız yetkililer, yalnız beluga'nın bazen normalden daha güneye göç ettiğini açıkladı.

Sonbaharda buzun donmaya başladığı Kuzey Kutbu'ndan ayrılırlar ve yiyecek aramaya başlarlar.

Ancak AFP, belugaların bu kadar güneye seyahat etmesinin nadir olduğunu söyledi.

Fransız yetkililer beluga'yı kurtarmanın ve denize geri döndürmenin bir yolunu buluyor.

Fransız deniz ortamı grubu Sea Shepherd'ın başkanı Ramya Esemrari, Reuters'e verdiği demeçte, "Şimdi yapmamız gereken, beluga'nın onlarla birlikte yemek yemesine ve denize çıkmasına yardım etmektir."

Ancak beluga'yı kurtarmak için sudan çıkarmanın tehlikeli olduğu için düşünülmediğini açıkladı.

Fransız deniz memelileri araştırma grubu GEEC, kurtarma ekiplerinin şu anda beluga'yı Seine Haliçine göç ettirmek için mücadele ettiğini söyledi.

AFP haber ajansı, Fransız yetkililerin balinanın zayıf göründüğü için balinanın sağlığı konusunda endişeli olduğunu söyledi. Balinanın tam boyutu açıklanmadı, ancak tipik bir yetişkin beluga 4 metreden fazla büyüyebilir.

Bu, Fransa'daki Seine Nehri'nde ilk kez bir balina bulunuşu değil. Mayıs ayında Normandiya'da Seine Nehri'nde yüzerken bir katil balina ölü bulundu.Uzmanlar, balinanın o sırada çok hasta olduğunu açıkladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.