Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Oleksiy Vadatursky: Ukrayna tahıl kralı Mykolaiv'in Rus bombardımanında öldürüldü!

DÜNYA

Ukrayna'nın en zengin iş adamlarından biri, güneydeki Mykolaiv kentine "büyük" Rus bombardımanında karısıyla birlikte öldürüldü.

Yerel yetkililer, 74 yaşındaki Oleksiy Vadatursky ve eşi Raisa'nın bir gece evlerine füze isabet etmesi sonucu öldüğünü söyledi.

Bay Vadatursky, tahıl ihracatıyla uğraşan bir şirket olan Nibulon'un sahibiydi. Ayrıca "Ukrayna Kahramanı" ödülünü de almıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Bay Vadatursky'nin ölümünü büyük bir kayıp olarak nitelendirdi.

Mykolaiv belediye başkanı Oleksandr Senkevych, muhtemelen şehrin şimdiye kadarki en ağır Rus bombardımanı olduğunu söyledi.

Bir otel, bir spor kompleksi, iki okul ve bir benzin istasyonunun yanı sıra evlerde de hasar meydana geldi.

Ukrayna'nın Karadeniz'deki en büyük limanı olan Odesa'ya giden ana rota üzerinde bulunan Mykolaiv, Rusya'nın 24 Şubat'ta işgalini başlatmasından bu yana defalarca vuruldu.

Bölge lideri Vitaliy Kim, Bay Vadatursky'nin "tarım ve gemi inşa endüstrisinin gelişimine katkısı, bölgenin kalkınması paha biçilemez" dedi.

Bu arada Devlet Başkanı Zelenskiy'in ofisinden bir danışman, Rusya'nın işadamını kasten hedef aldığına inandığını söyledi.

Mykhailo Podolyak, füzelerden birinin iş adamının yatak odasına isabet ettiğini ve bunun yönlendirildiğine "şüphe bırakmadığını" söyledi.

Nibulon, tahıl ihracatı için birçok depolama tesisi ve diğer altyapıyı inşa etti .

Ukrayna ve Rusya, buğday ve diğer tahılların başlıca ihracatçıları ve savaşın neden olduğu ihracatın kesintiye uğraması, gıda fiyatlarının dünya çapında yükselmesine neden oldu.

İki ülke geçen hafta Türkiye'de BM aracılığı ile gıda krizini hafifletmeyi amaçlayan bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, ertesi gün Odesa limanına Rus saldırısıyla neredeyse raydan çıktı.

Ukrayna ihracatının yeniden başlaması güvenlik kontrolleri nedeniyle daha da ertelendi. Ancak Pazar günü Türkiye, tahıl taşıyan ilk geminin Pazartesi sabahı Odesa'dan ayrılmasının beklendiğini söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.