Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

NATO, Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini söyledi

DÜNYA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg yaptığı açıklamada Ukrayna'da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını söyledi.

Dün müzakere masasına oturan iki ülkeden gelecek haberleri beklerken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'daki NATO üssünde Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ilşe birlikte basın toplantısı düzenledi.

"Putin barışı yok etti. Belarus işgale yardım ediyor. Ukrayna'nın yanındayız" diyen Stoltenberg, "NATO bir savunma ittifakıdır ve topaklarımızı sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Rusya ile savaş niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Ukrayna'da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını söyledi. Stoltenberg: Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti'ni aktif hale getiriyoruz, dedi.

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda: Ukrayna'ya herhangi bir savaş uçağı veya uçak göndermeyeceğiz, çünkü bu askeri müdahalenin önünü açar, şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.