Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Mısırlı Eman Askar söyledi, dünya dinledi

DÜNYA

Filistin'in tarihini anlattığı 98 saniyelik şarkıyla sosyal medyada gündem olan Eman Askar "7-8 yaşındayken televizyonda çocukların öldüğünü izliyordum. Şimdi 21 yıl sonra yine aynı görselleri görüyoruz. Bu bir savaş suçu, insanlığa karşı suç." dedi.

Eman Askar, Filistin'de son günlerde İsrail'in saldırılarının artması ve 65'i çocuk 200'ün üzerinde kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 19 Mayıs'ta sosyal medyada yayımladığı videoyla milyonlarca paylaşım ve izlenmeye ulaştı. 98 saniyelik şarkısıyla Filistin'de yaşananlara tepki gösteren Askar, şarkıyı yazma sürecini ve hissettiklerini AA muhabirine anlattı. Mısırlı, 32 yaşındaki 2 çocuk annesi Eman Askar, 10 yıldır içerik üreticiliği yaptığını ve önceleri çocuklar için içerik üreterek mesleğe adım attığını anlattı. Askar, 2020'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla başlayan karantina sürecinde kendi sayfasını kurduğunu belirterek "Bu kendi sayfamda önem verdiğim konuları anlatmaya ve kendi içeriğimi oluşturmaya karar verdim. Burada da kişisel yaratıcılık sürecim başladı." diye konuştu.

Bayram tatilini Gazze'deki olayları izleyerek geçirdi

Şarkıyı yazma serüvenini de AA muhabiriyle paylaşan Askar, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde olanlardan bu yana bölgede olanları yakından takip ettiğini anlatarak "Mescid-i Aksa'daki saldırıları ve gösterileri biliyorsunuz. Her zaman bu yaşananlar aklımdaydı ve beni çok etkiliyordu." ifadelerini kullandı. Askar, Gazze'nin bombalanmaya başlanmasının Ramazan Bayramı'na denk geldiğine işaret ederek "Bu tarihlerde Müslümanların aileleriyle bir araya gelmesi, seyahat etmesi ve zamanın tadını çıkarması gerektiği vakitlerdi. Ancak Gazze'de olanların yanlış olduğunu hissediyordum. Mutlu olamıyordum çünkü Gazze'de olanları takip ediyordum, bu da beni çok üzüyordu." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.