Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hırvatistan'da otobüs kazası: 12 Polonyalı hacı öldü, 32 kişi yaralandı

DÜNYA

Polonyalı hacıları taşıyan bir otobüsün Cumartesi günü Hırvatistan'da yoldan çıkıp hendeğe düşmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Hayatta kalan 32 yolcunun 19'u ağır olmak üzere yaralandığı söyleniyor.

St Joseph Katolik Kardeşliği grubu tarafından düzenlenen geziye üç rahip ve altı rahibe katıldı. Bosna'daki bir Katolik mabedi olan Medjugorje'ye seyahat ediyorlardı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, yolcuların hepsinin Polonyalı yetişkinler olduğunu söyledi.

Polonya'nın Czestochowa kentinden Cuma akşamı yapılan duanın ardından otobüs hareket etti. Dışişleri bakanlığı, yolcuların Polonya'nın çeşitli bölgelerinden olduğunu söyledi.

Kaza yerel saatle 05:40 sularında içinde bulundukları otobüs Zagreb'in kuzey doğusundaki Jarek Bisaski ile Podvorec arasındaki A4 yolundan saptığında meydana geldi.

Polonya adalet bakanı ve başsavcısı, Varşova Savcılığına trajedinin nedeni hakkında soruşturma başlatması talimatını verdi ve iki Polonyalı bakan olayın ardından Hırvatistan'a gidiyor.

İlk başta 11 kişinin öldüğü bildirilmişti, ancak daha sonra hastanede bir kişi daha öldü.

Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinoviç, "Yaralı yolculardan bazıları yaşam mücadelesi veriyor." dedi.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda , acil servislerin yardım etmek için ellerinden geleni yaptığını ekleyerek, kurbanların ailelerine taziyelerini iletti.

Polonya'da küçük bir kasaba olan Medjugorje'ye yapılan hac ziyaretleri, yerel çocukların 1980'lerde orada Meryem Ana'nın bir vizyonunu gördüklerine dair raporların ardından çok popüler.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.