Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hindistan'da hayvanlar cesetleri yiyor

DÜNYA

Hindistan'da koronavirüs salgınında son 24 saatte kaydedilen 4 bin 529 ölüm ile günlük can kaybı sayısında rekor kırıldı. Ganj nehrinde dolup taşan cesetler kıyıya vururken, cesetleri köpekler yemeye başladı.

Korona virüs salgınında ikinci dalganın etkisiyle mücadele edilen Hindistan'da günlük ölüm sayısındaki endişe verici artış sürüyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 267 bin 334 vaka tespit edildiği, toplam vaka sayısının 25 milyon 496 bin 330'a yükseldiği bildirildi.

ÖLÜM SAYISINDA REKOR 

Ülkede virüs nedeniyle son 24 saatte 4 bin 529 kişinin hayatını kaybetmesi ile günlük ölüm sayısında rekor kırılırken, toplam can kaybı sayısı da 283 bin 248'e ulaştı.

Ülkede en son günlük ölüm sayısında dün 4 bin 329 ile rekora ulaşılmıştı. Günlük vaka sayısı ise haftalar sonra ilk kez Pazartesi günü 300 binin altına düşmüştü.
Vaka sayısındaki düşüşe rağmen ölüm sayısındaki artışın nedenlerine değinen doktorlar, bu durumun ilaç ve ekipman yetersizliği ile hastaların sağlık kuruluşlarına başvurmada geç kalmasından kaynaklandığını belirtiyor.

HAYVANLAR CESETLERİ YEMEYE BAŞLADI

Öte yandan ülkede birçok cesedin Ganj nehrine atılması ölü sayısındaki bilançonun söylenenden daha da yüksek olduğu iddia ediliyor. Çok sayıda çürüyen cesedin Ganj kıyısına vurması korkunç durumu gözler önüne seriyor. Nehirde yüzen ve Kovid-19 taşıyan cesetler bölgede bulunan başıboş köpekler ve kuşlar yüzünden tehlike yaratıyor. Öyle ki bu hayvanlar su üzerinde yüzen cesetlerden beslenmeye başlamış durumda.

Bu durum virüs taşıyan cesetlerden hayvanlara hastalık taşıyabileceği için ülkede korku yaratıyor. Cesetler Ganj Nehri'nde ilk görüldüğü günlerde yetkililer çaresi kalarak cesetleri toplayabilmek için nehre ağ atmaya başlamıştı.
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.