Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

FBI, Biden'ın evini aradı: Gizli belge bulunamadı

DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware'deki evinde gerçekleştirilen son 'gizli belge' aramasında bir belge bulunamadığı açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki konutunda Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yaptığı arama sonucunda 'gizli belge' bulunmadığı bildirildi. Biden'ın evinde gizli belgeler bulunmasından sonra devam eden aramalarda avukatı Bob Bauer, aramada herhangi bir gizli belge bulmadığını söyledi.

Avukatın açıklamasında, aramanın 'planlı ve başkanın tam desteğiyle' yapıldığı ve 'operasyonel güvenlik için aramaya daha önce uyarı yapılmadan' başlanıldığı belirtildi. Evde yapılan yaklaşık dört saatlik arama gizli belgelerle ilgili yapılan soruşturmanın bir parçası olarak düzenlendi.

Aramanın ardından Bauer, 'gizli damgalı herhangi bir belge bulunmadığını' belirtti. Bu araştırma, Kasım ayında Washington DC'deki üniversite ofisi Penn Biden Center'da devlete ait gizli belgelerin bulunmasının ardından, Biden'a ait birçok mülkte yapılan araştırmaların sonuncusu olarak gerçekleşti.

Ne olmuştu?

Kasım 2022'de, Penn Biden Center'da Biden'ın başkan yardımcılığı yaptığı dönemden kalma gizli belgeler bulunmuştu. Belgelerin bulunmasının ardından, Biden'ın avukatları Beyaz Saray'a bildirimde bulundu ve belgeler Ulusal Arşiv'e teslim edildi.

Biden'ın Delaware, Wilmington'daki evinde de aralık ve ocak aylarında yapılan araştırmalarda, 2016'ya kadar yürüttüğü başkan yardımcılığı döneminden kalma gizli belgelere ulaşılmıştı. Biden'ın özel mülklerinde ne kadar gizli belgeye ulaşıldığı henüz net olarak bilinmiyor ancak ocak ayındaki aramada en az 10 belge bulunduğu kamuoyuna açıklandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.