Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Eski polisin bahçesinden cesetler çıkmaya devam ediyor

DÜNYA

Eski polisin evinden 24 ceset çıkarıldı, kurbanların sayısının 40'a kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Sosyal medyadan tanıştılar, onlarca kurban başlarına ne geleceğini bilmeden buluşmaya gitti ve bir daha hiçbirinden haber alınamadı.

Her şey Nisan ayında bir kadın ve kızının öldürülmesiyle başladı. Katilin peşine düşen polis, kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir sürprizle karşılaştı.
6,7 milyon nüfuslu Orta Amerika ülkesi El Salvador, eski bir polisin bahçesinde bulunan cesetler ve işlediği tahmin edilen 40 cinayetle dünya gündeminde.

51 yaşındaki eski dedektif Hugo Ernesto Osoroio Chavez'in Chalchuapa kentindeki evinin bahçesinde bir toplu mezar bulunduğunu bildiriliyor.

Başkent San Salvador'un 78 kilometre kuzeybatısındaki kentte bir toplu mezarın ortaya çıkarılmasını, geçen ay bir 57 yaşındaki anne ile 26 yaşındaki kızının öldürülmesi tetikledi.
Gözaltına alınan Hugo Ernesto Osoroio Chavez, daha önce cinsel saldırı suçundan soruşturulmuştu. 2005'te polis teşkilatından atılan Chavez, iki cinayet işlediğini itiraf etti.
Bunun üzerine evinde yapılan aramada tüm ülkeyi şoka uğratan yeni delillere bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, evin bahçesi ve avlusunu kazdıkça cesetler çıktı.
Halihazırda 24 cesedin ortaya çıkarıldığını aktaran Reuters'a bilgi veren yetkililere göre, eski polisin bahçesinde çoğunluğu kadınlara ait 40 kadar ceset olabilir.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, savcılığın bazı cesetlerin iki yıl önce gömülmüş olabileceğini söylediğini bildiriyor. Cesedi bulunan bazı kız çocuklarının yaşları ise iki, yedi ve dokuz.

Beyaz kıyafetler giymiş olay yeri ekiplerinin bahçede kazısı sürerken, evin bulunduğu sokakta ise kurbanların yakınları gelecek yeni bir haberi bekliyor.

Chalchuapa kentinde yaşayan birçok El Salvadorlu,kayıp evlatları veya yakınlarının eski polis Chavez tarafından öldürülmüş olabileceğini düşünüyor.

Savcılık, DNA test sonuçlarına göre şimdiye kadar dokuz kadın cinayetine ilişkin bağlantıların belirlendiğini belirtip "Ana nokta, cinsel şiddet" açıklamasını yaptı.
Kadınları öldüren eski polise yardım eden 10 kişi ise cezaevine gönderildi. Söz konusu şüpheliler, cesetleri gizlemek için Chavez'e yardım etmekle suçlanıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.