Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Endonezya hükümeti PayPal ve Yahoo gibi web sitelerine erişimi engelledi.

DÜNYA

30'undan itibaren Endonezya'da arama motoru Yahoo, ödeme şirketi PayPal, internet oyunu CounterStrike ve oyun portalı Epic Games gibi web sitelerine erişim engellendi.

Endonezya Bilgi ve İletişim Bakanlığı bir gün önce yaptığı açıklamada, Endonezya hükümeti tarafından bugünden itibaren yeni tanıtılan 'Özel Elektronik Sistem Operatörü'ne (PSE) kayıtlı olmayan 10 siteye erişimi engelleyeceğini söyledi.

Endonezya hükümeti, Endonezya'da hizmet veren internet operatörlerinin 2020'de PSE'ye kaydolmasını zorunlu hale getirdi.

Düzenleyiciler veya kolluk kuvvetleri, PSE'ye kaydolarak, gerekirse bu işletmeleri belirli kullanıcıların verilerini açıklamaya zorlayabilir ve yasa dışı veya 'kamu düzenini bozan' içeriğin acil durumlarda dört saat içinde kaldırılmasını talep edebilir.

Aslında hükümetin İnternet operatörlerini kontrol etmesine izin veren bir sistemdir, bu nedenle Google, Facebook, WhatsApp ve Netflix gibi büyük İnternet operatörleri PSE kaydını mümkün olduğunca geciktirdi ve ancak yeni kaydoldu.

Endonezya hükümeti, İnternet operatörlerini kaydolmaya teşvik etmek için son kayıt tarihini ertelemeye devam etti, ancak sonunda o günden itibaren erişimi engelledi.

Ancak Endonezya hükümetinin açıkladığı 10 site arasında e-ticaret şirketleri Amazon ve Microsoft'un arama motoru Bing'e normal şekilde erişilebiliyor.

Bu bağlamda, Endonezya'daki bazı kullanıcılar hükümetin önlemlerinden memnun değil.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.