Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Dünyanın en küçük ülkesi açıklandı!

DÜNYA

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Tuvalu,Nauru,Palau Cumhuriyeti,Sealand Deniz Adası Cumhuriyeti,Saint Kitts Ve Nevis,Niue,Seborga

TUVALU

 Büyük Okyanus’ta bulunuyor ve Hawaii ile Avusturalya arasında yer alıyor. Toplam 9 mercan adasından oluşan Tuvalu, 26 km²  lik yüz ölçümüne sahip. Bu küçük ülkede yaklaşık 11 bin kişi yaşıyor. Bu minik ülkenin karşı karşıya olduğu tehdit ise endişelendiriyor. Günümüzün güncel sorunlarından olan küresel  ısınmanın ilerleyen dönemlerde bu ülkeyi vurması ve yok etmesi an meselesi. Tuvalu’da yaşayan insanların bir çoğu bu tehlike karşısında Avusturalya ya da Zelanda’ya göç ediyor.

NAURU

Nauru, dünyadaki en küçük cumhuriyet ülkesi olarak geçiyor. Aynı zamanda 21 km²  lik yüz ölçümüyle dünyanın en küçük ada ülkesi olarak kabul ediliyor. 9- 10 bin kişilik nüfusa sahip olan Nauru Cumhuriyeti’nin düzenli bir geliri yok. Hatta ülke içinde toplu taşımanın olmadığı da belirtiliyor. Ülkenin adı, ‘plaja gitmek’ anlamına gelen bir sözcükten türüyor. Geçmişte Nauru, 12 kabileden oluşuyordu ve bunun sembolü olarak ülkenin milli bayrağında 12 yıldız bulunuyor.

PALAU CUMHURİYETİ

Okyanusya’nın batısında yer alan Palau Cumhuriyeti,300’den fazla irili ufaklı adadan oluşuyor. 21-22 bin kişi yaşıyor. Etkileyici doğa mazaraları, denizin ve dağların uyumu, yeşilin ve mavinin buluşmasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu güzelliğinin yanı sıra 130’dan fazla köpek balığı türüne ev sahipliği yapan Palau korkunç ve aynı zamanda tehlikeli de…

SEALAND DENİZ ADASI CUMHURİYETİ

0004 km²  yüz ölçümüne sahip olan Sealand Deniz Adası Cumhuriyeti, dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul ediliyor. Öyle ki bu ülkede sadece 27 kişi yaşıyor. Daha önce savaşlarda savunma platformu olarak inşa edilen deniz üzerindeki bu yapıyı, Roy Bates 1967 yılında ülke ilan ediyor. Ülkenin resmi bayrağı, milli marşı ve hatta kendi para birimi bulunuyor.

SAİNT KİTTS VE NEVİS

2 adadan oluşan bu ülkede yaklaşık 52 bin kişi yaşıyor. Karayipler’de yer alan bu ülke, güzel manzaralara ev sahipliği yapıyor. Halk geçimini genellikle şekercilik yaparak sağlıyor. Burada yaşamanız için minimum 400 bin dolarlık bir ev almanız gerekiyor.

NİUE ÜLKESİ

Okyanısya’da bulunan minik bir ada ülkesi olan Niue, muhteşem doğa güzelliklerine ve harika manzaralara ev sahipliği yapıyor. Ancak ülkenin doğal güzelliklerine rağmen turizm konusunda pek de başarılı olduğu söylenemez. Ülkeye gelen ziyaretçi sayısı tıpkı toplam nüfusu gibi oldukça az.

SEBORGA PRESLİĞİ

İtalya topraklarında bulunan Seborga küçük bir ülke olmasının yanı sıra oldukça tatlı. Nüfusu 312 kişi olan Seborga Presliği diğer dünya ülkeleri tarafından tanınmıyor. Buna rağmen ülkenin kendi para birimi dahi var.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.