Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Dünyanın en güzel şehirleri

DÜNYA

Time Out dergisinin binlerce kişiye yaşadıkları ve ziyaret ettikleri şehirleri sorarak hazırladığı anketin bu seneki sonuçları açıklandı. 53 şehrin sıralandığı listeye İstanbul 50. sıradan girdi.

Time Out dergisinin listesine giren en iyi şehirler; gelişen gece hayatı, restoranları, içerisinde bolca sanat, kültür ve müzeleri olan şehirler. Sıkıcılıktan uzak ve aşırı pahalı olmayan şehirlerin bulunduğu listede sıralama belirli kriterlere göre yapılmış. Bu kriterler yürünerek tüm şehrin gezilebilmesi, toplu taşıma ağının ne kadar gelişkin olduğu, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi konular.

53 şehrin açıklandığı listeye Türkiye'den sadece İstanbul 50. sıradan girebildi. Birinci sırada Edinburg var.

Sondan başlayarak ilk 10 şehri listeliyoruz.

10.Kopenhag

Dünyanın en yeşil şehirlerinden biri olan Kopenhag; sürdürülebilirlik, yürünebilirlik ve bisikletle dolaşma kolaylığı açısından değerlendirilerek listede yer aldı.

9.Montreal

Yerel halkın yüzde 93'ü şehrin yeme içme ortamını harika bulurken, yüzde 82'si sanat ve müzelerini övdü, yüzde 80'i doğada yürüyüş yapmanın kolay olduğunu söyledi. 

8.Berlin

Ulaşım söz konusu olduğunda, Berlinliler kendilerini gerçekten çok ama çok şanslı görüyorlar. % 97'lik bir kesim şehrin toplu taşıma sistemini överek şehri dünyanın en iyi 10 şehri arasına soktu.

7.Marakeş

Marakeş kalabalık ve uğultulu bir şehir olmasına rağmen komşuluk ilişkilerinin çok iyi olması ile listeye girdi. Yeni arkadaşlar edinme açısından değerlendirildiğinde şehir en yüksek notu aldı. 

6.Prag

Praglıların %90'ı şehirlerini çok güzel buluyor. %96'sı tramvaylar şehri Prag'taki toplu taşıma sistemini harika buluyor. 

5.Amsterdam

Amsterdamlıların yüzde 100'ü şehri iki tekerlek üzerinde kolayca gezebildiğini söylüyor ve bu da burayı bisikletçiler için dünyanın en iyi yeri haline getiriyor. 

4.Glasgow

Şehir geniş yeşil alanları ve yapılacak çok çeşitli aktiviteleri dolayısıyla iyi bir sıralamada.

3.Medellin

Medellin yeme ve içme konusunda dünyanın en iyisi diyebiliriz. Medellin'de yaşayanların yüzde 97'si burada yeme ve içme konusunun süper olduğunu söylüyor. Aynı şey gece hayatı (yüzde 90) ve topluluk ruhu (yüzde 94) için de geçerli. 

2.Chicago

Yerli halkın yüzde 96'sı yemek içme konusunu ön plana taşırken yüzde 95'i şehrin sanat ve kültür konusunda harika olduğunu düşünüyor.

1.Edinburgh

Edinburgh, hem şehrin güzel olduğunu düşünen şehir sakinleri (yüzde 95) hem de tamamen yürünebilir olduğunu düşünenler (yüzde 93) sayesinde Dünyanın en güzel şehri kabul edildi.

50. İstanbul

İstanbulluların yüzde 97’si şehrinin sıkıcı olmadığını söyledi, yüzde 82’si yeme içmenin harika olduğu görüşünde, yüzde 82 çeşitlilik barındırdığını düşünüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.