Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Danimarka'da AVM'ye silahlı saldırı! Ölü ve yararlılar var!!!

DÜNYA

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Silah seslerinin duyulması üzerine müşteriler, kaçışmaya başladı. Olay yerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Detaylar haberimizde..

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Amager bölgesindeki Field's adlı AVM'de silah saldırı düzenledi. Silah seslerinin duyulması üzerine müşteriler AVM'yi koşarak terk ederken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI FAZLA!!!!

Polis tarafından yapılan açıklamada, silahlı saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğu aktarılarak, ölü ve yaralıların olduğu bilgisi verildi.

''TERÖR SALDIRISI OLARAK GÖRÜYORUZ''

Polis ayrıca, 1 kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını ifade ederek, AVM'de bulunanlardan yerlerinde durmalarını ve polis yardımını beklemelerini tavsiye etti. Danimarka'da polis, başkent Kopenhag'taki bir alışveriş merkezinde üç kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından 22 yaşındaki bir erkeği gözaltına aldı. Emniyet Müdürü Soeren Thomassen, saldırının nedeninin henüz net olmadığını, ancak "terör saldırısı" olma ihtimalini dışlayamayacağını vurguladı. Thomassen ayrıca, olayda ölenler olduğunu, ancak tam sayıları vermek için çok erken olduğunu da ekledi. Emilie Jeppesen görgü tanığının alınan ifadesinde, "Neler yaşandığını bilmiyorduk. Birden her tarafa kaos hakim oldu" dedi. Bir başka görgü tanığı Mahdi Al-Wazni de saldırganın bir "av tüfeği" taşıdığını anlattı. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ülkesinin acımasız bibr saldırıya sahne olduğunu belirtti ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulundu.Thomassen düzenlediği basın toplantısında, olaya başka saldırganların bulunduğuna dair bir işaret olmadığını belirtti ve dükkan sahiplerine ellerindeki güvenlik kamerası görüntülerini saklama çağrısı yaptı.Thomassen zanlıyı "etnik Danimarkalı" diye tanımladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.