Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Çin, Tayvan Boğazı'nın orta hattı üzerinde uzun menzilli topçu ateşi açtı...Kuşatma eğitimi başlıyor

DÜNYA

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bugün (4'ünde) Tayvan Boğazı'nın orta hattını geçti ve boğazın doğu sularına uzun menzilli canlı mermiler ateşledi.

 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Tayvan Boğazı'nın orta hattını 4'ünde geçti ve boğazın doğu sularına uzun menzilli canlı mermiler ateşledi.

Bir Çin medya kuruluşu olan Peng Pai'ye göre, Tayvan'dan sorumlu Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Cephesi Ordusu birimi aynı gün Tayvan Boğazı'nda 13:00 civarında uzun menzilli bir canlı mermi atış tatbikatı gerçekleştirdi.

Peng Pai, "Doğu Tayvan Boğazı'nın belirli bir bölgesinde hassas bir saldırı gerçekleştirdik ve istenen sonuçları elde ettik" dedi.

Bu canlı ateş tatbikatı, Çin'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 2. ve 3. aylarda Tayvan'a yaptığı ziyarete yanıt olarak duyurduğu askeri tatbikatın bir parçası.

Daha önce, Çin'in devlet haber ajansı Xinhua, Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) öğlen saat 12'de Başkan Pelosi'nin Tayvan'a gelişinin hemen ardından Tayvan'ı kuşatmak üzere kurulan altı bölgedeki deniz ve hava istasyonlarında olduğunu bildirdi. Bu ayın 7'si öğlen 12'den itibaren önemli askeri tatbikatlar ve gerçek mühimmat atışları yapacağını bildirdi.

Çin hükümeti, bu dönemde eğitimin yapılacağı deniz ve hava sahasına gemi ve uçakların girişini yasaklayan bir bildiri yayınladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.