Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Çin'deki pirinç tarlalarında bahar manzarası

DÜNYA

Pirinç çeltik terasları, Çin'in güçlü bir şekilde büyümesine izin veren teknolojik bir gelişmedir ve aynı zamanda, ülkenin doğayı manipüle etme yeteneğinin bir temsili olarak, ülkeye özgü bir güzellik kaynağı olmuştur.

Çinliler tarafından geliştirilen bir teknikle, suyun yukarıdan aşağı sürekli akması amaçlanarak setler kurulması ve bu sayede pirincin yetişmesi için daha verimli bir çalışma ortamı sunması amacıyla oluşturulan çeltik tarlaları, günümüzün en nefes kesen manzaralarını meydana getiriyor.

Filipinler’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne bile girmeyi başaran bu tarlalar, deyim yerindeyse yerden gökyüzüne uzanan cennet merdivenlerini andırıyor. Bir besin kaynağının en estetik yetiştirilme formu olan çeltik tarlaları her haliyle gözlerinizi kamaştıracak.

Çin’in çoğu bölgesinde çeltik tarlalarına rastlasak da en meşhurunu söylemeden geçemeyiz: Yuen Yang. Yuen Yang, dünyanın en büyük teraslı çeltik tarlası olarak tanınmasının yanında, insan eliyle inşa edilmesinin verdiği etkileyiciliği ve yüzlerce hektarlık alana uzanan engin görüntüsüyle büyüleyici bir manzara sunuyor.

Çeltik tarlalarında teraslı sulama tekniğinin Çin topraklarından çıktığı düşünülünce bu bölgenin binlerce yıllık tarihinden gelen antik izleri sürmektedir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.