Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

CIA'dan Putin'in sağlık durumu ile ilgili açıklama

DÜNYA

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Willam Burns, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerine devam ederken Putin'in sağlık durumu bir kez daha tartışma konusu olmuş durumda. İran'ın başkenti Tahran'a gelen Putin burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya gelmişti. Putin'in uçağından indiği anlara ait görüntüler Rus liderin sağlık durumu ile yeni spekülasyonlara neden olmuş, İngiliz basını bu görüntüyü 'Putin, İran'a indikten sonra kırmızı halıda topallıyor' başlığı ile okurlarına duyurmuştu.

''PUTİN FAZLA SAĞLIKLI''

Kısa sürede gündem olan bu görüntülerin ardından ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) bir numaralı isminden çok konuşulacak açıklamalar geldi. Politico'da yer alan habere göre, CIA Direktörü Willam Burns, Putin'in sağlık durumu ile ilgili konuştu. Aspen Güvenlik Forumu'na katılan Burns, Putin'in sağlığının kötü olduğuna dair istihbarat olmadığını söyledi Putin için 'fazla sağlıklı' diyen Burns, bunun kendi yorumu olduğu ve resmi bir istihbarat raporuna dayanmadığının ise altını çizdi. Burns'ün bu sözleri kısa sürede dünya gündemine birinci sıradan giriş yaparken sosyal medyada da konu ile ilgili pek çok paylaşım yapıldı. Geçtiğimiz dönemde Kremlin Sözcüsü Peskov ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Rus liderin sağlık durumuna ilişkin açıklama gelmişti. Söz konusu iddiaları yalanlayan Peskov, Putin için 'zinde savaşmakta ve hatta spor yapmakta ısrar ediyor' demişti. Putin'in düzenli olarak halkın önüne çıktığını kaydeden Lavrov ise açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; 'Akıllı insanların bu kişide bir tür hastalık veya rahatsızlık belirtileri görebileceğini sanmıyorum.'

RUS AJAN PUTİN'İN KALAN ÖMRÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın devlet iç güvenlik kurumu olan Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) görev alan bir ajan doktorların Putin'e biçtiği ömrü açıklamıştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.