Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bir dünya rekoru daha Porsche Taycan Cross Turismo'dan geldi

DÜNYA

Taycan ailesinin yeni crossover modeli olan Cross Turismo yeni rekora imza attı.

2020'nin sonlarında Taycan sedan, elektrikli bir araçtaki en uzun drifti tamamlayarak Guinness Dünya Rekorları kitabına girmişti.

Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce de bir Taycan Turbo S rekorlarına bir yenisini daha eklemişti. 

Bu sefer ki rekor, en yüksek iç mekan hızı.

Taycan ailesi geldikten sonra, kendine özgü vagon gövde stili ile Taycan Cross Turismo piyasaya sürüldü.

Şimdi bir EV ile şimdiye kadar elde edilen en büyük irtifa değişikliği rekoru kırarak Guinness Dünya Rekorunu egale etmiş oldu.

Bu başarı, daha çok otomotiv filmleri ve TV şovları yaratmasıyla tanınan JF Musial ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Tamamen meraktan biraz daha fazla motive olan ekip, Taycan Cross Turismo ile yerden hiç ayrılmadan üç millik bir dikey mesafeyi kat etti.

 Zemin boyunca kat edilen mesafe 1.413 mil idi ve bunun tamamlanması 33 saat 48 dakika sürdü.

Ekip sadece Taycan'ı şarj etmek ve insanların tuvalet ihtiyacını gidermek için durdu. Şaşırtıcı bir şekilde, yolculuğun başlangıcında mevcut oksijen, en yüksek noktaya ulaştıklarında yaklaşık %40 oranında düştü.

Amerika'nın en alçak noktası deniz seviyesinden 85 metre aşağıdadır ve Death Valley'deki Badwater Basin'de bulunur.

Bununla birlikte, ekip Michigan'daki yüksek kaliteli bir nikel ve bakır madeni olan Eagle Mine'da evet, yeraltına girerek daha da derinlere düştü.

Genellikle bu derinliklere yalnızca uzman maden araçları sürülür, ancak Taycan Cross Turismo'nun dört tekerlekten çekiş sistemi

Ve yükseltilmiş sürüş yüksekliği, otomobilin deniz seviyesinden 540 metre derinliğe kadar sürülmesini mümkün kılmak için kullanışlı bir mod oldu.

Yaklaşık 34 saat sonra ekip, Pikes Peak International Hillclimb'in evi olarak bilinen Colorado'daki Pikes Peak'in 14.115 metrelik zirvesine tırmanmıştı.

Yolculuk, ekibi güneşten kar ve buza kadar altı eyalette ve çılgınca dalgalanan hava koşullarında geçirdi. Ekibin sadece bir üyesi, JF Musial, tüm yolculuğu bazen yolcu, bazende sürücü olarak tamamladı. "Şimdiye kadar yaptığım en zor şeylerden biriydi, ama sanırım bu yüzden bir rekor!" dedi.

Gelen bir kar fırtınasının rekor denemesini neredeyse raydan çıkardığını, ancak 45 dakikalık çözümün ardından ekibin zirveye ulaşmasına izin verdiğini söyledi.

2020 Pikes Peak Uluslararası Tepe Tırmanışı'nda sınıf birincisi olan Dai Yoshihara'nın sürüşün son ayağında direksiyon başında olmasına imkan tanındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.