Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bakan Ersoy açıkladı: Artık kimlikle seyahat edilebilecek

DÜNYA

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Tatjana Matiç ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sırp makamlarla, Türk vatandaşlarının Sırbistan'a, Sırbistan vatandaşlarının ise Türkiye'ye pasaportsuz seyahat edebilmesini sağlayacak önlemler alacaklarını duyurdu.


Ersoy: Öneri getirdik onlarda sıcak baktı, kimlikle seyahatin önünü açacağız
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamada bulunan Bakan Ersoy, Turizm trafiğini artırmanın aynı zamanda iki ülke arasındaki engelleri kaldırmakla mümkün olduğunu söyledi. Ersoy, "Biz de Türkiye olarak kendilerine yeni öneriler getirdik. Onlar da sıcak baktıklarını söylediler.

Ve inşallah burada da kimlikle seyahat, pasaportsuz seyahat dahil ve geçen ay imzalanmış olan aşı protokolleri dahil önümüzdeki süreçte seyahati kolaylaştırıcı bir dizi önlemi beraberce almaya çalışacağız." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Sırbistan'da üçüncü büyük destinasyon olduğunu aktaran Bakan Ersoy, "Bizim hedefimiz onu birinci destinasyon yapmak. Bu bağlamda Sırbistan'da yaptığımız tanıtımlara ağırlık veriyoruz." dedi.

İlk 5 ayda Türk turistlerin sayısı yüzdee 49 arttı
Sırbistan Ticaret Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Matic de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişme potansiyeline sahip olduğunu anımsatarak, "Yılın ilk beş ayında Türkiye'den gelen turistlerin sayısında yüzde 49 oranında bir artış gözlendi. Ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin başında Türk turistler geliyor." diye konuştu.

Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Sırbistan'da yaklaşık 480 bin avro değerinde yatırım yaptığını aktaran Matic, başkent Belgrad'daki Bayraklı Cami ile Novi Pazar şehrindeki tarihi hamamın onarım projelerinin ise devam ettiğini anımsattı.

Sırp bakan, iki ülke vatandaşlarının, gelecek dönemde pasaportsuz seyahat edebilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bakan Ersoy, Sırbistan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından da kabul edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.