Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Ailesine kızdı yeraltına ev yaptı!

DÜNYA

Ailesiyle kavga eden genç sinirini atmak için arka bahçeyi kazmaya başladı. Amacı derin bir çukur kazmaktı ama tam 6 yıl sürdü.Şu an 20 yaşında olan Andres Canto adlı genç adamın yıllar süren bu kazısı oturma odası ve yatak odası olan bir yer altı evine dönüştü.

İspanya’nın Alicante bölgesinde ailesine kızan bir genç evlerinin arka bahçesinde 6 yıl boyunca kazı yaparak kendine yerin altında bir ev inşa etti.

KAVGANIN NEDENİ KIYAFET DEĞİŞTİRME 

Andres Canto, ailesiyle 6 yıl önce yaşadığı tartışmayı ise şu sözlerle anlattı: "Arkadaşlarımla dışarı çıkmadan önce annem kıyafetlerimi değiştirmemi istedi, reddettim. Bana dışarıya çıkamayacağımı söyleyince evde kalmak zorunda kaldım"

SADECE DERİN BİR ÇUKUR KAZMAK İSTEDİ 

Tartışma sonrası sinirini atmak için arka bahçeye çukur kazmayı hedeflediğini anlatan Canto; 'İlk üç yıl boyunca sadece ne kadar derin bir çukur kazabileceğimi görmek istedim" ifadelerini kullandı.

3 yıl sonunda artık kazdığın çukurun yaşanabilecek boyutlara ulaştığını fark eden genç adam kazdığı çukuru bir eve dönüştürmeye karar verdi.

ARKADAŞI YARDIMCI OLDU 

Bu süreçten sonra arkadaşı Andreu'nun kendisine yardım ettiğini belirten Canto, akşamları okuldan geldikten sonra kazı çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Arkadaşı Andreu'nun süreci hızlandırmak için kendisine matkap hediye ettiğini söyleyen Canto günde yaklaşık 3 saat kazı yaptığını dile getirdi. Böylece iki genç 1 yıl sonra mağaranın boyutunu iki katına çıkarmayı başardı.

Kazı çalışmaları sırasında kendi tekniklerini geliştiren Andres, yer altındaki molozları yüzeye çıkarmak için bir makara sistemi kurdu.

Şu anda 20 yaşında olan Andres Canto'nun basamaklarla inilen yer altı evinde bir yatak odası ve dört arkadaşının kalabileceği bir oturma odası var. Evine Wi-Fi kuran genç adam ısıtma ve ses sistemi de döşedi.

Andreu "Mağaraya girdiğinizde, ilk odada ısıtma boruları ve bir portmanto var. ikinci odada oturma alanı ve ses sistemi var. Burada ihtiyacım olan her şeye sahip olmak harika. Nemli olduğu ve etrafta fazla hava olmadığı için burada çalışmak yorucu olabilir, ancak her gün kazmaya devam etmek için motivasyonum var"

"Küçük kulübeler yapmayı her zaman sevmişimdir. Kırsalda yaşıyorum ve burada genellikle bir odun parçası bulduğumda güzel bir ev inşa ederdim. Hayal gücü çok olan bir çocuktum" dedi.

Öte yandan Canto'nun, gelecek planları arasında yer altı evine bir jakuzi ekleyerek daha konforlu bir alana çevirmek.

(MİLLİYET)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.