Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

ABD ve Rusya askerleri Suriye´de Beraber

DÜNYA

ABD ile Rusya arasında soğuk savaş sürerken, Türkiye'nin Suriye sınırından dikkat çeken görüntüler geldi.

Dünya, aylardır 3. Dünya Savaşı söylentileriyle çalkalanıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın ardından Batı'nın Rusya'ya aldığı cephenin sonuçlarıysa yoğun bir şekilde kendisini gösteriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'ya enerji akışını kesmesiyle giderek büyüyen bir kriz yaşanırken, ABD ile arasında da tansiyon yükseliyor.

İki ülke arasında karşılıklı olarak savaş ve saldırı tehditleri iddiaları sürerken, Suriye'den dikkat çeken fotoğraf kareleri geldi.

Hem ABD hem de Rusya'nın askeri varlığını artırdığı Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de, iki ülkenin askeri birlikleri karşı karşıya geldi.

Suriye’de ABD-Rusya iş birliği! O fotoğraflar çok konuşuldu

Terör örgütü PKK/YPG işgali altındaki bölgelerde ABD ile Rusya arasında üs yarışı yaşanıyor. Haseke'de ABD 3. askeri üssünü inşa ederken, Rus kuvvetleri ise Kamışlı Havaalanı yakınlarında yeni bir askeri gözlem noktası kuruyor.

Özellikle son aylarda, Ukrayna anlaşmazlığı nedeniyle bölgedeki askeri birlikler arasında da gerilimin baş gösterdiği söylenirken, iddiaların aksini gösteren kareler paylaşıldı.

Suriye’de ABD-Rusya iş birliği! O fotoğraflar çok konuşuldu

ABD-RUSYA KOL KOLA

Haber ajansı AFP'nin kameralarına yansıyan görüntülerde, bölgede devriye gezen Rus askeri konvoyunun ABD'li birliklerle denk geldiği görüldü.

Petrol sahalarının yoğunluğu nedeniyle oldukça kritik bir bölge olan Haseke'de yolları karşılaşan birlikler, söylentilerin aksine gerilimden uzak görüntüler sergiledi.

Devriye güzergahları El Kahtaniye kasabası yakınlarındaki bir petrol sahasında kesiştiği için selamlaşan birlikler, kameralara sarılarak poz verdi.

Suriye’de ABD-Rusya iş birliği! O fotoğraflar çok konuşuldu

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.