Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

ABD Temsilciler Meclisi, saldırı tüfeğini yasaklayan yasayı onayladı.

DÜNYA

BD Temsilciler Meclisi, toplu saldırılarda kullanılan saldırı tüfeklerinin özel satışını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı.

Bununla birlikte, silah sahipliğini savunan çoğu Cumhuriyetçinin, Senato'ya karşı oy vererek geçmesi pek olası değildir.

Associated Press ve Bloomberg News'e göre, ABD Temsilciler Meclisi saldırı tüfeklerinin satışını yasaklayan tasarıyı 217 lehte ve 213 aleyhte oyla kabul etti.

Saldırı tüfeği, büyük kayıplara neden olan toplu atışlarda düzenli olarak görünen, hafif, taşıması kolay ve sürekli ateşlemeli bir tüfektir.

Tabancalardan ziyade küçük kalibreli mermiler kullanır, bu nedenle mükemmel delici güce ve uzun namluya sahiptir, bu nedenle daha hızlı atış hızına ve çok daha uzun menzile sahiptir.

Başlangıçta askeri kullanım için geliştirildi, ancak silah pazarı genişledikçe, yeniden doldurmadan silah ateşleme otomatik işlevi olmayan sivil bir ürün piyasaya sürüldü ve tüfek pazarında kendisini 'en çok satan' olarak kabul ettirdi.

1993'te Amerika Birleşik Devletleri sivil kullanım için saldırı tüfeklerinin üretimini yasaklayan bir yasa çıkardı ve 1994'te yürürlüğe koydu, ancak yasanın süresi, özel ek önlemler olmaksızın 2004'te sona erdi.

Temsilciler Meclisi, Demokratların liderliğindeki 18 yıl sonra ilk saldırı tüfeği yasağını kabul etmesine rağmen, Senato'dan geçip geçemeyeceği belli değil.

Haziran ayında Kongre, bazı Cumhuriyetçilerin yardımıyla, silah satın almak isteyen 18-21 yaşındakiler için geçmiş kontrollerini güçlendirecek ve 21 yaşın altındaki silah alıcılarının zihinsel sağlıklarını gözden geçirecek olan Silah Kontrol Yasasını kabul etti.

Ancak Demokratların talep ettiği taarruz tüfekleri ve büyük kapasiteli şarjörlerin satışının yasaklanması, taarruz tüfeği alım yaşının artırılması gibi tedbirler Cumhuriyetçi Parti'nin muhalefetinde yer almadı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.