Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Alibaba'yı 'olası çıkışlar listesine' ekledi.

DÜNYA

Çin medyası, 30'unda, Çin'in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba da dahil olmak üzere dört Çinli şirketin ABD menkul kıymetler otoritelerinin 'ön listeden' çıkarılmasına eklendiğini bildirdi. liste.

Raporlara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Alibaba'yı 29'unda (yerel saat) olası çıkışlar listesine ekledi.

Kadın tüketim ürünleri için çevrimiçi bir platform olan Moguje, evcil hayvan ürünleri satıcısı Bochi ve bir internet şirketi olan Liebao da zirveye yükseldi.

SEC, 2020'de kabul edilen Yabancı Kurumsal Sorumluluk Yasası'na (HFCAA) dayalı olarak ABD borsasından çıkarılması muhtemel şirketlerin bir listesini tutar.

Mart ayında beş şirketle başlayan SEC, ABD borsasında işlem gören 159 Çinli şirketi potansiyel ihraç listesine yerleştirdi.

Yaklaşık 270 Çinli şirket ABD borsasında işlem görüyor.

Bunlar arasında Çin'in en büyük arama şirketi ve yapay zeka (AI) şirketi Baidu, Çin portal sitesi Sohu.com, Çin'in en büyük sosyal medyası Weibo, Bilibili Çin'in YouTube versiyonu ve Çin'in önde gelen e-ticaret şirketi JD yer alıyor.

FCAA, kendi muhasebe standartlarını karşılamayan yabancı şirketlerin üç yıl üst üste borsadan çıkarılmasını şart koşuyor.

ABD ve Çin, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Çinli şirketlerin mali denetimi konusunda anlaşmazlık yaşıyor.

Yerli şirketlerin listeden çıkarılmasını önlemek için Çin, bazı şirketlere muhasebe verilerini açıklamaya hazırlanma talimatı verdi ve yurtdışında borsada işlem gören şirketler için muhasebe kurallarının gözden geçirilmesi için bastırıyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, "Çin ve ABD makamları, iki taraf arasında denetim denetimi ve yönetimi konusunda işbirliği açısından yakın iletişimi sürdürüyor" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.