Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Şehir içinde Şehir BİSMİL

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Bismil ilçesini ziyaret eden Türkiye Ekspres Haber ilçe kaymakamı Hamza Türkmen ve vatandaşla bir araya geldi. Bismil’i Bismillilere sorduk.

Diyarbakır’ın 119 bin nüfuslu bir ilçesi Bismil. Geçim kaynağı tarım olan ilçede hedefler ise büyük. Türkiye Ekspres Haber imtiyaz sahibi, Bismilli iş insanı Musa Karagöz ile birlikte ilk durağımız kaymakam Hamza Türkmen oldu.

“BİSMİL’DE ÇİFTÇİ SANAYİCİ OLACAK”

Türkiye Haber Ekspres mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulunan Hamza Türkmen, Bismil’de bir yılını tamamlamak üzere. Projelerinden bahseden Kaymakam Türkmen belediyeye kayyum atanması nedeniyle belediye başkan vekilliği yaptığını belirterek, “Bismil birçok ilden büyük ve tarım anlamında önemli bir ovaya sahip Bismil. Bu bölgede çalışmaktan keyif duyuyorum. Çünkü hayal ettiğim tüm projeleri gerçekleştirebiliyorum. Buğday, arpa, mercimek, mısır ve pamuk yetiştiriciliğinde ön plandayız tarımda. 123 bin tarımsal alana sahip olan ovamızın sadece 50 bin hektar alanı sulayabiliyoruz. Silvan Barajı bittiği zaman arazinin yüzde 90'ını sulayacağımız günler olacak. Bismil pamukta uzmanlaştı ve alanın tamamına nerdeyse pamuk ekiyor Bismilli çiftçi. Sulama arttıkça tarım ilerleyecek ve çiftçiler ileride tüccar olacak, sanayici olacak, istihdam alanı yaratacak. 50 dönümle başladığı yonca ekimine 900 dönümle devam eden çiftçilerimizin olması umut veriyor Bismil’de.” Dedi.

“BÖLGEYİ TANIYAN UZMANLAR EVLENECEK ÇİFTLERE EĞİTİM VERİYOR"

‘Evlilik Okulu’ projesinden de bahseden ve ilçede beklemedikleri şekilde bir ilgiyle karşılaştıklarından bahseden kaymakam Türkmen, “Bu okulu açarken tedirginlik içindeydik. Zorla kimseyi bu okula götüremeyeceğimizi bilerek başladık projeye. Ama beklediğimizden güzel karşılandı. Evlilik başvurusunda bulunan çiftlerimize psikolog, sosyal hizmet uzmanları, müftülükten bir personel, sağlık personeli ve avukat kendi alanında bilgiler veriyor. Bölgeyi iyi tanıyan isimler oldukları için aile içindeki sorunların nasıl çözüleceği ile ilgili çiftlere yardımcı oluyor.” İfadelerini kullandı.

“BİSMİL HER ALANDA BAŞARILI OLUR”

Türkiye Ekspres Haber’e başarılar dileyen ve Bismilli iş insanı Musa Karagöz’ün medya alanında da başarılı olacağını belirten kaymakam Türkmen, “Yayın hayatınızda yolunuz açık olsun. Bağımsız ve tarafsız haber en büyük ihtiyacımız. Yaptığımız işleri doğruluğuyla yansıtacak haber sitelerini seviyoruz ve takip ediyoruz. “ dedi.


 

“SİLVAN BARAJI PROJESİNE ENGEL OLMASINLAR”

 Kaymakam Türkmen’in ardından Ak Parti Bismil ilçe başkanı Veysel Yağmur, Türkiye Ekspres Haber’in sorularını yanıtladı.

Bsimil’de siyaset yapmanın zor olduğunu söyleyen Yağmur, “HDP bölgede güçlü olduğu için insanları kazanmak, hizmet etmek zor. Ama biz tarafsız ve herkese eşit mesafede olduğumuzu her fırsatta belirtiyoruz. Bismil geçimini tarımdan sağlıyor. 1 milyon kuru, 700 bini sulu olan arazilerimizle daha ileriye gitmek istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi ve Silvan Barajı projesiyle Bismil en iyi yerlere gelecek. Ama engellerimiz var. Yıllardır Silvan Barajı projesi buradaki örgütlenme nedeniyle engelleniyor. Kürtler için mücadele ettiklerini söylüyorlar ama baraj olmaması nedeniyle kuraklıktan 1 milyona yakın arazimiz kül oldu. Bu baraj bitirilmeli ve kuraklık bölgede problem olmaktan çıkmalı.” Dedi.

Türkiye Ekspres Haber mikrofonlarına konuşan Bismilliler ise, ilçenin daha fazla gelişmesi gerektiğini, ekonomik olarak kendilerini kalkındırmak istediklerini ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini söylediler.

(HABER MERKEZİ)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.