Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Hdp il binası Denetim sonucu mühürlendi.

Diyarbakır

Bağlar Belediyesi ekipleri akşam saatlerinde  HDP İl binasında Denetim yaparak projeye Aykırı eklentilerin binada olduğunu ve 1 katının kaçak ve 2 kapısının projeye aykırı olduğu gerekçesiyle, binanın kapalı olan kepengine belediyenin yapı kontrol amirliği tarafından mühür vurularak, kararın gerekçesi asıldı.

Hdp il binası Denetim sonucu mühürlendi.

Bağlar Belediyesi ekipleri akşam saatlerinde  HDP İl binasında Denetim yaparak projeye Aykırı eklentilerin binada olduğunu ve 1 katının kaçak ve 2 kapısının projeye aykırı olduğu gerekçesiyle, binanın kapalı olan kepengine belediyenin yapı kontrol amirliği tarafından mühür vurularak, kararın gerekçesi asıldı.Bağlar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Şikayet üzerine belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ilgili binada bir katın kaçak ve iki kapının da projeye aykırı olarak inşa edildiği tespit edilerek imar kanununun ilgili maddeleri çerçevesinde yasal işlem uygulanmış olup bina mühürlenmiştir” denildi.

HDP Kongresi  Bu Binada  Olacaktı.
HDP yaklaşık bir hafta önce il kongresi yapmak için YSK'ya başvurmuştu. 16 Ekim'deki kongrenin de bu binada gerçekleşmesi planlanıyordu.

HDP uzun zamandır bu binayı kullanamıyordu. Çocuklarının alıkonulduğunu iddia eden aileler, binanın önünde önce nöbet eylemi başlatmış ardından çadır kurmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başa olmak üzere pek çok AKP'li bakan bu aileleri ziyaret etmişti

Binanın sahibi olan R.B. adına tutulan tutanakta, 30 gün süre içerisinde aykırılıkların giderilmemesi halinde yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.