Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’daki Galeria Sitesi’nden şimdiye kadar 300 kamyon hafriyat çıktı

Diyarbakır

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1 bloğunun yıkılması sonucu 89 kişi yaşamını yitiren, 3 bloğu ise kontrollü olarak yıkılan Galeria Sitesi’ndeki enkaz kaldırma çalışmalarında şu ana kadar 300 kamyon hafriyat taşındı. Enkaz kaldırma işleminin 1 ay daha süreceği öğrenildi.

Asrın felaketinin üzerinden aylar geçti.11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin izi hemen silinemiyor. Öyle ki, bazı kentlerde hala enkaz…

89 kişiye mezar oldu

Onlarca can kaybının yaşandığı Diyarbakır’daki Galeria Sitesi'nin 1 bloğu, 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkıldı. Kentin ilk alışveriş merkezi olarak 1999 yılında hizmete giren, 4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan Yenişehir’deki 4 bloklu Galeria Sitesi, 89 kişiye mezar oldu. 22 kişinin de yaralı kurtulduğu sitenin geriye kalan 3 bloğu ise kontrollü olarak yıkıldı.

Şimdiye kadar 300 kamyon hafriyat çıktı

Sitede 16 Mart’tan itibaren 8 iş makinesi ve 20 personelle başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Çalışmada bugüne kadar 300 kamyon hafriyat çıkarıldı.

"Enkazda yaklaşık 1 aylık işimiz kaldı"

Enkazda 8 iş makinemizle çalışıyoruz. Bazen bu sayı artabiliyor. Ortalama 20 personel var. 1,5 ayı aşkın süredir burada çalışıyoruz. Bazen kısmi durmalarımız oluyor. Şu ana kadar yaklaşık 300 kamyon hafriyat gitti. Hafriyatları belediyenin belirlediği yerlere götürüyoruz. Değerli eşyalar olduğu için biz biraz daha hassas davranıyoruz. Vatandaşların ziynet eşyalarını bulduğumuzda, buradaki görevli memurlara tutanak karşılığında teslim ediyoruz. Enkazda yaklaşık 1 aylık işimiz kaldı diyebiliriz. Çalışmalarımız burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediye ile koordineli bir şekilde devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.