Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da Yenişehir Tiyatro Akademisi kuruldu

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçe Belediyesi tarafından farklı yaş gruplarına ve özel gereksinimli bireylere yönelik tiyatro akademisi kuruldu.

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün anaokulu, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin yanı sıra yetişkin ve özel gereksinimli bireylere yönelik olarak kurduğu Yenişehir Tiyatro Akademisi, Şehitlik Mahallesinde bulunan Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi ile Fabrika Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde drama eğitimleri düzenlemeye başladı.


Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatıyla kurulan akademinin geleceğin tiyatro oyuncularını yetiştireceğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Remzi Tekin, “İlçemizdeki çocuk, genç ve özel gereksinimli bireylerimizin dramanın eğitici ve rahatlatıcı işleviyle tanışmasını ve bu vesileyle geleceğin tiyatro oyuncularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Drama eğitimlerimizi haftanın 5 günü düzenlemekteyiz. Eğitimlerimiz sonunda her grubumuz için ayrı ayrı tiyatro oyunları sergileyeceğiz. Bu keyifli çalışmadan dolayı eğitimlerimize katılan vatandaşlarımız ve aileleri çok mutlu oldular” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.