Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da Sanatsal Ve Sportif Şenlikler

Diyarbakır

Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlere yönelik gerçekleştirdiği etkinlikler ve projelerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Kayapınar’da çalışan öğretmenlerin katılımı ile Öğretmenler Arası Volelig Voleybol Turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya çok sayıda okul ve öğretmen katıldı. Turnuva kapsamında 20 Okulun Voleybol Takımları arasında çekişmeli ve keyifli maçlar gerçekleştirildi. A, B, C, D gruplarına ayrılan okul takımları bir ay boyunca maçlara çıktı. Toplam 48 Voleybol karşılaşması gerçekleştirildi.

ÖĞRETMENLERE MADALYA VE KUPALARI TAKDİM EDİLDİ

Kayapınar Öğretmen Akademileri kapsamında gerçekleştirilen Turnuvanın Finaline KAYAPINAR ÖZEL EĞİTİM VE UYGULAMA OKULU İle MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ANADOLU LİSESİ arasında gerçekleştirildi.Eren Şahin Eronat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen final maçını Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Anadolu Lisesi Voleybol Takımı kazandı.Final maçını Özel Eğitim Uygulama Okulu 3 /2 kazandı. Maç sonrasında Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan SUBAŞI ve Şube Müdürü Zülfü ÖZKAN maç sonrasında öğretmenlere madalya ve kupalarını takdim ettiler.

İkinci büyük etkinlik ise Kayapınar Öğretmenleri Resim Sergisi oldu. 90 kadar eserin yer aldığı sergi Ceylan Karavil AVM’de açıldı. Sergi sanatseverlerden tam not aldı.  İki gün boyunca devam eden serginin açılışında Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan SUBAŞI ve Şube Müdürü Zülfü ÖZKAN’ın yanı sıra çok sayıda sanatseverin katılması dikkat çekti. Açılış sonrasında Katılımcı Eser Sahiplerine “Katılım Belgesi” taktim edildi. Açılış seremonisinde Keman Virtüözü Mehmet EROL tarafından bir keman resitali veridi. Resital sonrasında sergi gezildi.  Sergide, Rölyef çalışmalar, karakalem resimler ve yağlı boya resimler yer aldı. İpekböceği kozalarından yapılan eserler de sergiye ayrı bir renk kattı. Diyarbakırlı sanatseverler eser sahipleri ile resimler, resimlerin temaları ve teknikleri konusunda uzun konuşmalar gerçekleştirdiler.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.