Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da hasarlı binalar boşaltılıyor

Diyarbakır

Depremde yıkımın gerçekleştiği Diyarbakır’da başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında ağır hasarlı evler boşaltılıyor.

Kahramanmaraş’ta  6 Şubat günü gerçekleşen depremlerde yıkımın yaşandığı 10 kentten biri olan Diyarbakır’da  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kriz Masası’na bağlı mühendislerin katılımıyla il ve ilçelerde hasar tespiti yapılıyor.

 Kayapınar ilçesinde, hasarlı tespit edilen binalardan bazıları ilçe belediye zabıtaları tarafından boşatılmaya başlandı. Huzurevleri Mahallesi'nde ağır hasarlı tespit edildikten sonra mühürlenen Sevil Apartmanı’nda oturanlar hızlı bir şekilde bina dışına çıkarılırken, binadan eşyaların alınmasına dahi izin verilmedi. 1993 yılında yapıldığı öğrenilen binada 30 yıldır oturan aileler, o esnada yanlarına alabildikleri kadar eşyayla dışarı çıkarıldı.

60’a yakın bina mühürlenecek

Mühürlenen binadan çıkartılan yurttaşlar, evlerin hasarlı olduğunu e-devletten öğrendiklerini belirterek, gidecek yerleri olmadığını söyledi. Binayı mühürleyen zabıta ekibinin verdiği bilgilere göre, mahallede 8 ekip çalışıyor ve şimdiye kadar mühürlenecek 50 ila 60 arasında bina tespit edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.