Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da depremde ölenlerin sayısı 281’e yükseldi

Diyarbakır

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 il arasında bulunan Diyarbakır’da yaşamını yitirenlerin sayısı 281’e yükseldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen 10 il arasında bulunan Diyarbakır’da, bu gün sabah saat 09.00 itibariyle enkaz altında cansız bedeni çıkarılanların sayısı 281, yaralı sayısı ise 902’ye yükseldi. Yaralılardan 796’ı taburcu edilirken, 105 kişinin ise tedavileri sürüyor. Tedavileri süren yaralılardan 42 kişi ise yoğun bakımdaki ünitelerinde tedavi altında alındı.

Deprem’de Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde çöken Yoldaş Apartmanı’nda arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Apartmandan şimdiye kadar 57 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 19’u da yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı. Binanın enkazını kaldırma çalışmaları başlatıldı, acılı aileler bölgeden ayrıldı.

Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde yıkılan Işık Apartmanı’ndan sonra arama kurtarma çalışmaları dün sonlandırıldı. Apartmanda 42 kişi hayatını kaybetti, 19 yaralının tedavisi sürüyor.

Akar (Hisami) Apartmanı'nda ise gece devam eden arama kurtarma çalışmalarında 8 kişinin cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı. Arama kurtarma faaliyetlerin bugün itibariyle son bulması bekleniyor.

Bağlar ilçesi Tesisler semtinde yıkılan Serin 2 (Cengizler) Apartmanında 11 kişinin cansız bedeni çıkartıldı. Resmi olmayan bilgilere göre, apartmanda 120 kişi yaşıyor ve misafir olup olmadığı bilinmediği için net sayıya ulaşılmıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.