Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır’da boşaltılan bina çöktü

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Urfa yolu üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen ve dün boşaltılan Altınkaya Apartmanı yıkım çalışmaları sırasında çöktü.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Urfa yolu üzerinde dün hasarlı olduğu tespit edilen ve yıkım için boşaltılan Altınkaya Apartmanı sabah saatlerinde çöktü. Binanın kendiliğinde çökme anları çevredeki yurttaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

ENKAZDA BEKLEYEN AİLELERE ZİYARET

Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde yıkılan Diyar Galeria Alışveriş Merkezi’nde arama kurtarma çalışmaları sürerken, dünden bu yana enkazdan 9 kişinin cansız bedeni çıkarıldığı belirtildi. Enkazda halen 40’a yakın kişinin olduğu tahmin ediliyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Remziye Tosun, İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy, Zeyyat Ceylan ve Yeşil Sol Parti yöneticileri enkazda yakınlarını bekleyen depremzedeleri ziyaret ederek, dayanışma duyguların paylaştı.

SERİN 2 APARTMANINDA 5 KİŞİ ÇIKARILDI

Bağlar ilçesine bağlı Tesisler Semti’nde yıkılan Serin 2 (Cengizler) Apartmanı enkazında ise bugün 5 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Kepçeyle girilen enkaz alanında molozlar kaldırılırken, bir yandan da arama kurtarma çalışması yürütülüyor. Binanın zemin katına hala ulaşılmazken, hastane morglarından alınan cenazeler ise defnediliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.