Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır ulaşımında 'kredi kartı' dönemi

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma araçlarında kredi kartı ile temassız ödeme kolaylığı sunmaya başladı.

Dünyanın önde gelen büyük şehirlerinde toplu taşımada uygulanan temassız ödeme sistemleri altyapısının Türkiye'de kullanıldığı şehirlerin sayısı giderek  artmaya devam ediyor. Bu uygulamayı üç aydır hayata geçiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağdur olmadan toplu taşımadan kesintisiz faydalanmasını sağlamak amacıyla temassız kartlara geçti. Uygulamanın henüz yaygınlaşmadığı görülürken uygulamayı bilen vatandaşlar ise durumdan memnun.

"Temassız Kart Uygulama Çalışmaları Peyderpey Yapılıyor"

Temassız kart uygulamasının henüz çok yeni olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Belediye şoförü Murat Memiş, "Kredi kartıyla geçiş uygulama sistemi iki üç aydır şehrimize geldi. Tam olarak kaç otobüste olduğunu bilmiyorum. Şu an tüm araçlarımızda aktif değil. Otobüslerimizde bulunan eski cihazlarımız temassız geçiş uygulamasına uygun değil. Bunun için belediyemiz bütün otobüslerde uygulama için peyderpey çalışmalarını sürdürüyor. Araçlarımızdaki tüm cihazların bu uygulamaya uygun hale getirilmesi için asistteki arkadaşlarımız çalışmalarına ara vermeden devam ediyor."

"Gençler Uygulamayı Soruyor"

Uygulamanın daha çok gençler tarafından sorulduğunu belirten Memiş, "Diyarbakır'da temassız kart uygulamasına geçilmesi hem bizim hem de vatandaş açısından iyi olacak. İnsanlarımızın bir kısmı bu uygulamayı biliyor. Bir kısmı ise henüz çalışmalar bitmediği için uygulamadan habersiz. Özellikle gençler temassız kart uygulamasını soruyorlar."

"Destekliyoruz"

Ulaşımda temassız geçişi desteklediklerini söyleyen Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen otobüs kartında limit olmayıp diğer yolculardan kart istemek zorunda kalan ya da nakit parası olmayan vatandaşlarımızın bu gibi mağduriyetler yaşamaması için bu tür çalışmaların olmasını bizler de destekliyoruz. Uygulamayı bilen insanlarımızın da bu durumdan memnun olduğunu görüyoruz."

"Alışveriş Yapar Gibi"

Toplu taşımada uygulanan temassız kart ödemesinin halk için faydalı olacağını söyleyen Mustafa Efe isimli vatandaş ise, "Milletimiz için güzel hizmetlerden biri oldu. Kredi kartı olan insanlar alışveriş yapar gibi ulaşımda da kartını kullanabilecek. Otobüslere binmek isteyip otobüs kartı olmayanlar artık rahatlıkla toplu taşımadan yararlanabilecek. Herkes için iyi bir uygulama. Temassız kart uygulamasını destekliyoruz." Dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.