Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır'ın tarihi mekanları doğal stüdyo oldu

Diyarbakır

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile İçkale Müze Kompleksi, Ulu Cami, peygamber makamları ve türbeler gibi zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip kadim kent, gelin ve damatların da gözdesi oldu.

Tarihte onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin kültürel dokusuyla hayranlık uyandıran Diyarbakır'ın tarihi mekanları yerli ve yabancı turistler kadar düğün fotoğrafçılarının gözde mekanı oldu.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi, dünya mirası Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile Keçi Burcu, Ongözlü Köprü, Gazi Köşkü haftanın her günü gelin ve damatlara ev sahipliği yapıyor.

Dünyaevine girecek çiftler mutluluklarını ölümsüzleştirmek için yeşil ile tarihi yapıların buluştuğu mekanlarda objektif karşısına geçiyor.

Tarihi mekanlarda kimi zaman gelin ve damatların oluşturduğu yoğunluk, moda çekimlerini andırıyor.

Çiftler çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak, kentin tanıtımına da katkı sunuyor.

Gelin ve damatların kentteki tarihi mekanların yanı sıra Devegeçidi Barajı, doğa ve inanç turizmi ile adından söz ettiren Eğil ilçesini de fotoğraf seçiminde tercih edilen mekanlar arasında.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.