Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır'ın En Gözde İş Merkezinde Diski'nin Sorumsuzluğu

Diyarbakır

Diyarbakır Kayapınar İlçesi Medya Mahallesi 629. Sok. HMT21 Plaza'da Diskin'nin Alt yapısından kaynaklı 5 yıldır süregelen alt yapı kanalizyon hattının  yetersiz kalması sonucu ticaret merkezinin kapalı otaparkları atıksularla (lağımla) dolmaktadır.Hmt21 Plaza Yönetiminden Feyzi Şenol bu konu hakkında; "Diski'nin bu konuda kalıcı bir çözüm üretmeyeceği aşikardır ve yasal haklarımızı kullanıp Diski'ye dava açmaya yönelik girişimleri başlatacağız " dedi

Diyarbakır Kayapınar İlçesi Medya Mahallesi 629. Sok. HMT21 Plaza'da Diskin'nin Alt yapısından kaynaklı 5 yıldır süregelen alt yapı kanalizyon hattının  yetersiz kalması sonucu ticaret merkezinin kapalı otaparkları atıksularla(lağımla) dolmaktadır.

,

Plaza sakinlerinin Görüşleri

Görüşülen Plaza Sakinleri ve yöneticileri bu sorunun beş yıldır süregelen ve kangrenleşen bir alt yapı sorunu olduğunu, Diski'nin bu konuda yetersiz kaldığını ve şikayetlere yönelik  müdahelenin gecikmeli olarak yapıldığını belirttiler.

Plaza Yönetiminden Feyzi Şenol Dava Açaçağız Dedi

Hmt21 Plaza Yönetiminden Feyzi Şenol bu konu hakkında görüşlerini bizimle şu şekilde paylaştı: Kayapınar Türkiye'nin sayılı modern kentleşmelerinden birini oluşturmaktadır.Böylesi bir ilçede hala Diski'nin altyapı  sorunlarının olması utanç vericidir.Yapılan kanalizasyon alt yapısı standartlara uygun yapılmamıştır.Çevre nufüs ve sitelerin kapasitesini kaldırmamaktadır. 5 yıldır biz Hmt21 Plaza olarak bu sorunu yaşıyoruz. 15.10.2022 tarihi'nde aynı durum yaşandı ve 10 saat gecikmeli müdahele edilmesine rağmen bugün yine Plaza'nın otaparkına lağam doldu.Diski'nin bu konuda kalıcı bir çözüm üretmeyeceği aşikardır. Bu konu hakkında  yasal haklarımızı kullanıp Diski'ye dava açmaya yönelik girişimleri başlatacağız. 

(Canan Cansu İlgin)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.