Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakır-Batman tren seferleri başladı

Diyarbakır

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilen Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni, gün de 4 sefer olmak üzere seferlere başladı.

Diyarbakır-Batman arasında 4 adet kompartıman vagonu ve 240 koltuk kapasitesiyle hizmet veren raybüste, engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklar bulunuyor.

Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni, eğitim, iş gezisi veya tatil amaçlı yolculuk yapanlarca en çok tercih edilen ulaşım aracı olacak.

Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni'nin ilk seferine başlaması dolayısıyla Batman Garı'nda açılış töreni yapıldı.

Diyarbakır ile Batman arasında günlük karşılıklı 4 sefer yapacak raybüsün hizmete başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Diyarbakır Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, TCDD Taşımacılık A.Ş. Malatya Bölge Müdürü Muzaffer Koç, 51. Dem. Bak. Müdürü Ramazan yurtseven, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır–Batman arası 92 kilometrelik mesafede hizmet veren Bölgesel Tren ile 2019 yılında 225 bin, 2020 yılında 45 bin, 2021 yılında 79 bin, 2022 yılının ilk çeyreğinde ise 44 bin yolcu eğitim, iş gezisi veya tatil amaçlı olarak seyahatlerinde ev sahipliği yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.