Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

CHP Diyarbakır milletvekili adayları Yenişehir esnafını gezdi

Diyarbakır

CHP Diyarbakır milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini Sur ilçesi Gazi Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlara yaptı, oy istedi.

CHP Diyarbakır milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında 3 ayrı gruba ayrılarak Diyarbakır'ın belli yerlerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Adaylar Sezgin Tanrıkulu Esra Aslan Mehmet Ali Özmen Özlem Kaya ve İl Başkanı Abdullah Atik partililerle bir araya gelerek Yenişehir esnafını gezerek, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında hayata geçirmeyi planladıkları Aile Destekleri Sigortasını kapsayan broşürleri dağıttı. Sık sık yurttaşların sorunlarını ilettikleri esnaf gezisinde vekil adayları sorunları dinledi. Vatandaşlardan oy istedi. Yenişehir İlçesi Ofis semtinde yapılan esnaf ziyaretinde adaylara ilgi yoğundu. CHP’li adaylara sorunlarını anlatan esnafın, en çok dert yandığı konu ekonomiydi. Geçim derdi yaşadıklarını anlatan esnaf, bu sorunun giderilmesini istedi. Vatandaşlardan oy isteyen Sezgin Tanrıkulu'na İlgi yoğundu. Vatandaşlar Sezgin Tanrıkulu'na kendisini Diyarbakır'dan vekil olarak görmek istediklerini ve destekleyeceklerini söylediler.

“Hiç şüpheniz olmasın bu ülkeye barışı biz getireceğiz”

Tanrıkulu ile görüşen yurttaşlar Kürt sorunu ile ilgili yaşadıkları endişeyi dile getirdi. Tankulu, yurttaşlara,” Hiç endişelenmeyin biz bugün bunun için buradayız. Hiç şüpheniz olmasın Kürt sorununu en demokratik yollarlarla çözeceğiz. Tüm ülkemize ve siz değerli hemşerilerime buradan söz veriyoruz. Demokratik yollarla bu sorunun çözümü Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi. Millet İttifakı’nda İYİ Parti’nin dışındaki diğer partiler CHP’nin listesinden Diyarbakır’da seçimlere girecek. CHP listesinde birinci sırada Sezgin Tanrıkulu, ikinci sırada DEVA Partili Ali İhsan Merdanoğlu ve üçüncü sırada ise Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin bulunuyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.