Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bismil’in tren çilesi!

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi son dönemde tren kazlarıyla gündeme gelmektedir. Tren yolunun Bismil ilçe merkezinden geçmesi ve ilçeyi ortadan ikiye ayırması yaya ve araç geçişlerinde maddi manevi kazlara sebep vermektedir. Edinilen bilgilere göre TCDDY Malatya 5. Bölge Müdürlüğü Kardeşlik Parkı ile Şentepe Mahallesi arasında alt geçit yaptıracağı ve ihalesinin bitirilip kısa zamanda yapım aşamasına geçileceği öğrenildi. Bu durumu Bismill’li vatandaşlarda olumlu karşılık gördü.

Bismil ilçe merkezinde 4 adet tren yolu hemzemin geçit bulunmaktadır. Bunlardan bazılarında bariyer ve sinyalizasyon bulunmamaktadır. Kazalardan sonra kazaları önleme amaçlı çalışmaların başlandığı görüldü. Konuyla ilgili konuşan Esnaf Bayram ÇELİK şu ifadelerde bulundu;

VATANDAŞLAR RAYLAR ÜZERİNDEN KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE KARŞIYA GEÇMEKTEDİR”

“Bismil merkez Şentepe mahallesi geçiş güzergahındaki Bismil istasyonunda çelik köprü bulunmaktadır. Fakat yaşlılar asansör bozuk olduğundan köprüyü kullanamamaktadır. Vatandaşlar raylar üzerinden kontrolsüz bir şekilde karşıya geçmektedir. Bu da kazalara davetiye çıkarmaktadır. Hemzemin geçişlerinde gerekli tedbirler alınmadığından kazalar olmaktadır. Bizim için en uygun olacak şey Bismil ilçe merkezi boyunca tren raylarının tünel içine alınması olacaktır. Böylece tehlike aza indirilmiş olur ve çok güzel bir kent meydanı olur, park olur. “ ifadelerini kullandı.

 Bismil – Silvan yolundaki hemzemin geçitteki kazada tren, koyun dolu tıra çarpmış, şoför ölmüş ve onlarca koyun telef olmuştu. Alibey(Elodina) köyünde öğretmen-öğrenci ve köylü taşıyan minibüs şoförü Şahin TEKİN konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu;

“Sisli Havalarda Tren Görünmüyor”

“Yılardır yolcu taşımacılığı yapıyorum. Bismil-Silvan yolu çok işlek bir yol günde yüzlerce araç geçiyor. Bu bölgede tarım çok yoğun yapılıyor ve onlarca köy bu yolu kullanıyor.  Birçok tren kazasına tanık oldum. Maddi ve manevi kayıplar oldu. Son kazada amcaoğlum vefat etti. Sisli havalarda tren görünmüyor. Tren rayları ve karayolu birbirine paralel uzanıyor ve tren rayından hemen sonra karayolu geliyor aradaki mesafe 10 metre kadar. Bundan dolayı yavaşlıyoruz o anda tren gelirse kaza oluyor. Buradaki hemzemin geçite sinyalizasyon ve bariyer sisteminin yapılmasını istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.