Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bismil'in Koca Çınar'ı hayata gözlerini yumdu

Diyarbakır

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Aşağı Çayırlı Köyü'nde ikamet eden ve dünyanın bilinen en yaşlı insanı olduğu iddia edilen Fatma Çerçel 134 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Daha önce dünyanın en yaşlı insanı olarak haberlere konu olan 134 yaşındaki Fatma Nine'yi kaybettik Fatma Nine 134 yaşında organ yetmezliğinden hakkın rahmetine kavuştu. 2 yıl önce TRT Haber ve TRT Kurdi kanallarına röportaj veren Fatma Çerçel, o dönem 'dünyanın bilinen en yaşlı insanı' olarak lanse edilmişti. Fatma Nine'nin 11 çocuğu ve yaklaşık 400 torunu olduğu belirtiliyor.

Fatma Nine'ye Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Fatma Çerçel 15 yaşına geldiğinde, hayatını aynı köyden olan Mehmet Çerçel ile birleştirdi. Çerçel 7 erkek ve 4 kız çocuğu dünyaya getirdi. Çerçel'in eşi yaklaşık 30 yıl önce vefat etti. Fatma Nine son 15 yıl içerisinde de çocuklarından ve torunlarından 5 kız ve 5 erkeğin ölümüne şahit oldu.

Fatma Nine bütün hayatını köyde zor şartlar altında geçirdi.

Fatma Nine 2 yıl önce TRT'ye verdiği röportajda; "Allah'ın vermiş olduğu ömür güzeldir, Allah'ın emir ve yasaklarından çıkmazsak iyidir" demişti. Fatma Nine unutkanlık sorunları yaşadığını belirterek; "hiçbir şey aklıma gelmiyor, hatırlamıyorum" demişti. Fatma Nine hayatında sadece bir kez doktora gittiğini ifade ederek, pekmez, kırmızı et, yoğurt ve yoğurt ürünleri gibi doğal ürünler ile beslendiğini ifade etmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.