Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

BİSMİL'DE "HAYDİ ÖĞRENCİLER KEBAP'A"ETKİNLİĞİ

Diyarbakır

Aslen Bismil Tepeli olan Diyarbakır’ın meşhur kebapçışı Nasır Usta, Bismil’in köylerinde okuyan binlerce öğrenciye “Haydi Öğrencilere Kebap’a” projesi kapsamında kebap ikram edecek.

Aslen Bismil Tepeli olan Diyarbakır’ın meşhur kebapçışı Nasır Usta, Bismil’in köylerinde okuyan binlerce öğrenciye “Haydi Öğrencilere Kebap’a” projesi kapsamında binlerce öğrenciye kebap ikram edecek.
Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK,  Nasır Usta ile görüşmesinde Bismil Tepeli iş adamı Nasır Usta, doğup büyüdüğü Tepe’deki öğrencilere kebap ısmarlamak istediğini söyledi. İlçe müdürü AK, bu kebap etkinliğin tüm köy okullarındaki öğrencileri kapsamasını önerdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK’ın teklifine sıcak bakan Nasır Usta, Bismil’deki tüm köy okulu öğrencilerine böyle bir hizmeti yapmaktan büyük bir mutluluk duyacağını söyledi.
Nasır Usta kendi ekibini getirerek ilk etapta 11.10.2022 tarihinde 10:00-14-00 saat aralığında tepe mahallesi Tepe Lisesi bahçesinde mangal kurarak 

1-)Tepe ÇPAL 

2-)Tepe İmam Hatip Ortaokulu 

3-)Tepe Dicle Ortaokulu

4-)Tepe Dicle İlkokulu 

5-)Şehit Muhammed Said Çelik İlkokullarında eğitim ve öğretim gören yaklaşık 2500 öğrenciye sıcak kebap-ciğer dürüm, çiğköfte ve ayran ikram edecek.Haftada bir bu kebap etkinliği Bismil’deki tüm köy okullarında yapılacaktır.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde önceki yıllarda hazırlanan Genç Beyinler Yeni Fikirler-1 adlı, yazarı 150 öğrenci olan kitabımız büyük bir beğeni ve destek buldu ayrıca yankı uyandırdı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerimizden gelen yoğun istek ve taleplere cevap vererek Genç Beyinler Yeni Fikirler -2 kitabının “Okudukça Yazıyorum” serisini çıkardı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Av. Aydın AK’ın tekrar göreve başlamasıyla ilçemizde geleneksel hale gelen“Okudukça Yazıyorum Projesi”ni yeniden devam ettirmeye karar verdik.Yeni projemizde kitabımızın adı “Ben De Yazarım” olacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak: "Yıllar önce bu yola çıkarken ki amacımız; genç ve dinamik öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek, kendilerini tanımalarını ve ifade edebilmelerini sağlamak, onları özgüven sahibi yapmak, okuyanları yeni düşüncelerle buluşturmaktı. Bu yolculuk öyle güzel ve yoğun ilgiyle sürmüştü ki göreve başlar başlamaz kitabımızın yeniden yayınlamasına karar verdik. Yayın kurulumuz genç yazar öğrencilerimizin duygularını, heyecanlarını, düşüncelerini ve hayallerini önemseyerek özverili bir çalışma ile 10.000’den fazla eser içerisinden seçim yaparak mart ayı sonuna kadar kitap haline getirmeyi hedefliyorlar.’’ Ak: "Bizim asıl gücümüz, sesimiz, umudumuz, servetimiz genç ve dinamik nüfusumuzdur. Gençlerimize yol olacağız, rehber olacağız ki gençlerimiz de bu coğrafyada söz sahibi olsunlar.” dedi.“Ben De Yazarım” kitabımızda, Bismil İlçe Milli Eğitim bünyesinde öğrenim görenöğrencilerimizin düşünceleri, yıl içerisinde ortaya koyduğu çalışmaları, kültürel geçmişimizin gelecek kuşaklara nasıl aktarıldığı, hayaller peşinden nasıl koşulduğu, hedefe varmak için nasıl motive olunması gerektiği, doğa, insan, hayvan sevgisi gibi her konu ve türde (şiir, hikaye, deneme, makale, gezi yazıları) yazılabilecek. Kısacası kitabımızda gelecek olacak. Ayrıca eğitime ve Ben De Yazarım Projesine desteklerinden ötürü Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Enver Hakan ZENGİNCE’ye teşekkür ederiz.

                                                                                                 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.